Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη

10.30πμ στην  Πλ. Γεωργίου με το ΠΑΜΕ. Να νεκρώσουν τα πάντα!

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ, ΔΝΤ και πλουτοκρατία, κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό,  ενισχύουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων,  διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου, πιο επιθετικό απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις (48%) της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τα νέα οργανογράμματα των Δημόσιων υπηρεσιών και των Υπουργείων, των Νοσοκομείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μειώνουν δραματικά τις κοινωνικές παροχές, αποδομούν δημόσιες μονάδες, αποδυναμώνουν τμήματα και κλινικές, συγχωνεύουν, καταργούν νοσοκομεία, ΚΥ, πολυιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, οδηγούν στο κλείσιμο ιατρείων, εργαστηρίων, προκειμένου να παραδώσουν τον τομέα της Υγείας, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, θυσιάζοντας τις μέχρι τώρα παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες και σπρώχνοντας τους εργαζόμενους σε αυτές, στην ανεργία, στην απόγνωση και στην εξαθλίωση.

Για να επιβάλουν τα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα τους, επιστρατεύουν τους απεργούς, ποινικοποιούν τους αγώνες, στοχεύουν στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, χρησιμοποιούν όλο και πιο βάρβαρα κατασταλτικά μέτρα.

Αυτά τα κάνουν για την ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται κυβέρνηση – πλουτοκρατία – ΕΕ, ΔΝΤ, ώστε οι πλουτοκράτες, οι επιχειρηματίες να θησαυρίζουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους.

                                                                 

 Αυτός είναι ο «νόμος και η τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών

Να μην περάσει!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε!

    

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργατοϋπάλληλοι, φτωχά λαϊκά στρώματα,  αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεασαίοι αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες με μια φωνή και μια γροθιά, με ενιαίο αγώνα, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες, για να αντιπαλέψουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική τους και την εξουσία τους.

  • Αγωνιζόμαστε για την Ενίσχυση, γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 2.5 χρόνων των συμβεβλημένων γιατρών, οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, οι οφειλές για αναλώσιμα και φάρμακα στους ασφαλισμένους
  • Για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κλαδικών συμβάσεων ενάντια στις απολύσεις, τις αξιολογήσεις, το αυταρχικό αστικό κράτος και  την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις.

 

  • Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες
  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε! Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, που φοροαπαλλάσσεται  και φοροδιαφεύγει.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου υπαλλήλων και γιατρών, νέες προσλήψεις υγειονομικών, νέων γιατρών με σταθερή εργασία και δικαιώματα, στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς
  • Όχι στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις πολυιατρείων ΙΚΑ, ΚΥ, νοσοκομείων, δημόσιων μονάδων Υγείας, τμημάτων, κλινικών και κλινών
  • Καμία συμμετοχή των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια, αναλώσιμα, για εξέταση στα νοσοκομεία και τα ΚΥ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι άνεργοι, οι νέοι γιατροί, κόντρα στη βαρβαρότητα του συστήματος, που μας συνθλίβει, για να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα για μας και τη νεολαία μας, κόντρα στους εκμεταλλευτές των εργαζομένων, τους πλουτοκράτες.

Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Στην ενότητα, στη συμπαράταξή μας βρίσκεται η ελπίδα, η λύση!

Σήμερα χρειάζεται κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δε θα είναι ο νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Να  παραμερίσουμε και να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό εργοδοτικό, υποταγμένο συνδικαλισμό. Ο ΠΙΣ και οι ιατρικοί σύλλογοι ( και ο σύλλογός μας ), με την συμπόρευση των παρατάξεων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας άσφαιρες βολές μέχρι και επαναστατικές κορώνες, διχάζοντας τους υγειονομικούς, ουσιαστικά συμβιβάζονται, υποτάσσονται, βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Απαξιώνουν, υπονομεύουν τους αγώνες των υγειονομικών, των εργαζομένων. Παραπέμπουν σε λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων  με τους θύτες των δικαιωμάτων μας ή δικαστικών διεργασιών, χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων.

 Αυτούς να τους κάνουμε πέρα.    Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. 

Αν δεν δώσουμε απάντηση τώρα, τότε πότε;

Αγώνας και ρήξη  μέχρι την δικαίωσή μας. Όλοι στους δρόμους!

 

ΠΑΜΕ Υγείας-Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών