Ενώ οι υγειονομικοί εξουθενώνονται,  απειλούνται με λουκέτα,  απολύσεις και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ουσιαστικά αποκλείονται από τις υπηρεσίες Υγείας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας και του Φάρμακου ενισχύονται!

Προσχηματικός τους στόχος η εξυγίανση και η ευταξία. Προγραμματικός τους σκοπός η ολοκληρωτική παράδοση του χώρου της  Περίθαλψης και του Φάρμακου σε  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

► Καταργούνται νοσοκομεία, 1.618 εργαζόμενοι ( υγειονομικοί και μη )  τίθενται  σε διαθεσιμότητα. Κρεβάτια χάνονται και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να νοσηλευθούν σε ράντζα στους διαδρόμους. Κλινικές, τμήματα, εργαστήρια καταργούνται, νέα χαράτσια για εισαγωγή και νοσηλεία στο νοσοκομείο επιβάλλονται.
► Απολύονται 1100 περίπου πανελλαδικά συνάδελφοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, περίπου 30 στην Πάτρα. Τα ασφαλιστικά Ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ ασφυκτιούν, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι αφενός οι ασθενείς να στερούνται υπηρεσιών και παροχών Υγείας. Να υποβαθμίζονται, να αποδυναμώνονται δημόσιες δομές. Όσες απομείνουν να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που θα αρμέγουν τους ασθενείς. Όσοι θα μπορούν να πληρώσουν, θα έχουν Υγεία οι υπόλοιποι  θα αποκλείονται από τις υπηρεσίες Υγείας. Αφετέρου οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι, να γίνονται ακόμη πιο φτηνοί και αναλώσιμοι, λιγότεροι και με εξουθενωτική εργασία, λεηλατημένα εργασιακά δικαιώματα.
Στόχος της συμμαχίας της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της τρόικας, πρώτον να  εξοικονομήσουν χρήματα για να επιδοτήσουν τους πολιτικούς τους αφέντες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους. Δεύτερον να προσφέρουν νέα πεδία δράσης-κερδοφορίας και ανάπτυξης στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας στους μονοπωλιακούς ομίλους,  με φτηνούς, εξαθλιωμένους εργαζόμενους.

► Μας απειλούν με αποκλεισμό από την συνταγογράφηση, αν δεν συνταγογραφούμε το πιο φθηνό, αλλά το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο. Μας επιβάλλουν ελέγχους στην διαγνωστική και θεραπευτική μας αντιμετώπιση από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, θεσπίζουν θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα.
 Συνέπεια των μεθοδεύσεων αυτών θα είναι οι ασθενείς να απολέσουν θεραπείες και εξετάσεις, εκτός και αν μπορούν να τις πληρώσουν από την τσέπη τους, με ανάλογες επιβαρύνσεις στην υγεία και την ίδια τη ζωή τους.
Προσχηματικός τους στόχος η εξυγίανση και η ευταξία. Προγραμματικός τους σκοπός η ολοκληρωτική παράδοση του χώρου της  Περίθαλψης και του Φάρμακου σε  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, (ντόπιους ή ξένους), φαρμακοβιομήχανους, ασφαλιστικές εταιρείες και μέσω της συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Για το Φάρμακο η οριστική λύση είναι μία. Αυτή που καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς καμία συμμετοχή. Η δημιουργία Εθνικού, δημόσιου Φορέα έρευνας, παραγωγής, προμήθειας και διακίνησης του Φάρμακου, με παράλληλη κατάργηση-κοινωνικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών και επιχειρήσεων εμπορίας φαρμάκου. Θα κυκλοφορεί ένα και μόνο φαρμακευτικό σκεύασμα για κάθε δραστική ουσία, το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές. Οι εργαζόμενοι σήμερα στο χώρο, θα προσληφθούν στον φορέα με μόνιμη και σταθερή εργασία.

☼ Ως πότε θα ανεχόμαστε την ανεργία, την εξαθλίωση, την επιβάρυνση και την απώλεια της υγείας και της ζωής μας, προκειμένου το καπιταλιστικό σύστημα να συνεχίσει να εξασφαλίζει την ανάπτυξη και την κερδοφορία μιας δράκας κεφαλαιοκρατών;  

Ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί σύλλογοι, οι παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, εξυπηρετούν ουσιαστικά το σύστημα και την εξουσία του. Μένουν σε διαπιστώσεις, ευχολόγια, άντε και σποραδικές κραυγές ή επαναστατικές κορώνες. Δεν καλούν σε συντονισμένες, οργανωμένες αντιδράσεις, που θα στοχεύουν τους υπεύθυνους. Θα πρέπει να τους κάνουμε πέρα.
ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΆΣΤΗΜΆ ΜΑΣ!
Να υπηρετούμε με συνέπεια την επιστήμη μας, να υποστηρίζουμε με παρρησία την ιατρική μας επιλογή, να υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην Υγεία των ασθενών μας, ξεπερνώντας  τις απειλές,   και την τρομοκρατία. Θα τους τρομοκρατήσουμε εμείς με  την στάση μας.
Με τον κοινό μας αγώνα, τη λαϊκή ενότητα και συμμαχία όλων των υγειονομικών, ασθενών, συνταξιούχων, εργαζομένων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα, στις καταργήσεις νοσοκομείων, δημόσιων δομών Υγείας, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, στην υποβάθμιση και τη διάλυση υπηρεσιών.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να δοθούν τώρα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ενισχυθούν με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό και να αναπτυχθούν οι δομές Υγείας, με δωρεάν πρόσβαση  ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, ανέργων και μεταναστών, όλων όσων έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας σε αυτές ( νοσοκομεία, ΚΥ, πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ ), να επαναπροσληφθούν οι συμβασιούχοι του ΕΟΠΥΥ.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ την ανατροπή του σάπιου συστήματος.
Σταθερή, μόνιμη και αποκλειστική εργασία για όλους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς γιατρούς σε ένα ενιαίο, δημόσιο και καθολικό σύστημα, Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ενωμένοι, ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και τους πολιτικούς τους υπηρέτες θα νικήσουμε!
ΚΑΝΕΊΣ μόνος του, απέναντι στο αστικό κράτος. Θα τον υπερασπιστούμε εμείς.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ένας για όλους και όλοι για έναν.
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΤΡΑΣ-ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ