Η ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Συναγερμός,  το σχέδιο αφανισμού των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, η εκμετάλλευση των νέων γιατρών, των νοσοκομειακών γιατρών, η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας, εξελίσσεται  με γοργούς ρυθμούς. Η κλιμάκωση της εμπορευματοποίησης της υγείας  απειλεί την ζωή και την υπόσταση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Ενώ εμείς χάνουμε τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας, οι   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, οι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι κάτοχοι του πλούτου,  κερδίζουν εις βάρος μας.

Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, εμείς τι κάνουμε! Με ποιο στρατηγικό σχέδιο, με ποιο κίνημα θα τους αντιμετωπίσουμε; H  συνταγή που ακολουθούμε μέχρι σήμερα, είναι συνταγή  ήττας.

Αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο, οι πλουτοκράτες, ο θάνατος μας είναι η ζωή τους.

Θα το επιτρέψουμε;

Μπορούμε μαζί με το λαό να ανατρέψουμε την κατάσταση.  Με οργανωμένο κίνημα,  λαϊκή συμμαχία, με τον αγώνα μας, να επιβάλουμε τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας χωρίς αυτούς, με το λαό να έχει την εξουσία.   Σε διαφορετική περίπτωση θα μετράμε τις ήττες μας.

Ο συσχετισμός στο κίνημα είναι αρνητικός, γιατί οι δυνάμεις που κυριαρχούν, εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι,  αποτελούν μέρος του προβλήματος. Οι μεν  κυβερνητικοί  προσδοκούν έλεος, οι δε διαχειριστές, που ονειρεύονται να γίνουν αυτοί χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, μας αντιμετωπίζουν ως ψηφοφόρους, μιας και όταν θάρθουν αυτοί, χωρίς να  πειράξουν  τους κατόχους του πλούτου, θα τα λύσουν  όλα. Γι αυτό και στη συνεδρίαση του  ΔΣ δεν ψήφισαν την πρόταση μας ( παρατίθεται ολόκληρη η πρότασή μας παρακάτω ), δηλαδή η «ανεξάρτητη» ΑΚΕΛΙ, η παράταξη ΔΗΚΙ υποστηριζόμενη από την ΝΔ, το ΕΣΙ υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΚ από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τον ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ που θέλει να μας  λεηλατήσει και να μας εξοντώσει.  Να  βάλουμε στο περιθώριο τις συνδικαλιστικές δυνάμεις , που τους υπηρετούν, είναι και αυτοί αντίπαλοί μας!

Στο μονόδρομο της καταστροφής που μας στρώνουν, αντιτάσσουμε τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της σωτηρίας της δουλειάς μας και της υγείας του λαού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΠ ΣΤΙΣ 23/7/2013 ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Εναντιωνόμαστε στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας.

Γιατί μειώνει τις δαπάνες και τις παροχές για την Υγεία, προσφέρει το χώρο της Υγείας στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για την ανάκαμψή τους και την κερδοφορία τους.

Δεν συναινούμε στη διαχείριση των πετσοκομμένων κρατικών δαπανών για την υγεία. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για την Υγεία και των δίκαιων αιτημάτων μας,  ενάντια και έξω από την απάνθρωπη, διαχειριστική, λογιστική  κυβερνητική πολιτική.

Δεν παρέχουμε άλλοθι δημοκρατικού διαλόγου στον υπουργό Υγείας, ώστε με τις πλάτες του ιατρικού κόσμου να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα  μέτρα, της αποσύνθεσης της όποιας δημόσιας δομής Υγείας απέμεινε.

Ζητάμε την γενναία κρατική χρηματοδότηση τώρα από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, του ΕΣΥ, των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες υγείας, πρόνοιας και τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών.

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ώστε να ξεπεράσει στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες και να παρέχει υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες υγείας, σε όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς συμμετοχές σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλείες. Συρρίκνωση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα Υγείας.

Καμία συγχώνευση-κατάργηση δημόσιων δομών Υγείας και πρόνοιας, δομών του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομείων, ΚΥ, κλινικών, κρεβατιών, ειδικών μονάδων.

Καμία απόλυση, μετακίνηση των υγειονομικών και των λοιπών εργαζόμενων  σ’αυτές τις δομές.

Νέες προσλήψεις ( για απορροφηθούν και οι νέοι γιατροί ) στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, με αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερή, μόνιμη εργασία και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων γιατρών στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει πλήρως επιτέλους το νοσοκομείο του “Αγ. Ανδρέα”.

Καλούμε σε συμπαράταξη   τους υγειονομικούς όλων των κλάδων, δημόσιων, ιδιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΔΗΠΑΚ γιατρών Πάτρας