Υπολειτουργία Γραφείου ΤΣΑΥ στην Πάτρα

Με αριθμ πρωτ. 910 / 22-01-2013 στάλθηκε η ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Υγειονομικών ΕΤΑΑ κ. Αν. Βασιάδη.

ΘΕΜΑ: Αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων από το γραφείο ΤΣΑΥ στην Πάτρα

Αγαπητέ κε. Βασιάδη,

Με αφορμή παράπονα ιατρών και υγειονομικών για κακή εξυπηρέτηση του γραφείου του ΤΣΑΥ που εδρεύει στην Πάτρα, και μετά από επιτόπιο έλεγχο, σας μεταφέρω την εικόνα για τον αριθμό του προσωπικού και το είδος των παρασχομένων υπηρεσιών, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα:

  1.  Σε ενεργή υπηρεσία στο γραφείο βρίσκονται δύο υπάλληλοι: η κ. Ανδρικοπούλου Κων/να και η κ. Μελιγκώνη Αικατερίνη.  Η τρίτη υπάλληλος, κ. Φούκη Αγγελική έχει πάρει απόσπαση για το γραφείο του ΤΣΑΥ Ιωαννίνων ενώ ο προϊστάμενος έχει αποσυρθεί λόγω σύνταξης.
  2.  Το γραφείο πολλές φορές εξυπηρετείται από ένα μόνο άτομο λόγω των νόμιμων αδειών του προσωπικού.
  3.  Λόγω φόρτου εργασίας, δεν είναι πλέον δυνατή από τις υπαλλήλους η τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
  4.  Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι έχουν κλείσει τα γραφεία του ΤΣΑΥ στο Αγρίνιο και στο Αίγιο, που εξυπηρετούνται πλέον από το γραφείο της Πάτρας. Ιατροί και υγειονομικοί ταξιδεύουν από άλλες περιοχές για την έκδοση του πιο απλού πιστοποιητικού.
  5.  Υπηρεσίες μητρώου, περίθαλψης, ρυθμίσεις οφειλών, απογραφή και εξυπηρέτηση συνταξιούχων για όλες αυτές τις περιοχές εξυπηρετούνται από μόνο δύο υπάλληλους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές από αγανακτισμένους ιατρούς / υγειονομικούς και δημιουργία διαπληκτισμών με τις υπαλλήλους.
  6.  Αντίστοιχες καταγγελίες δέχεται καθημερινά και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, από ιατρούς που εκφράζουν εξαιρετικά μεγάλη δυσαρέσκεια για το επίπεδο των υπηρεσιών, γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα του ΤΣΑΥ στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναδιοργανωθεί το γραφείο του ΤΣΑΥ στην Πάτρα με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Με το χαρακτήρα του επείγοντος, παρακαλώ να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η  Πρόεδρος
Άννα Μαστοράκου
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Σκρουμπής

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΑΔΗ ΕΔΩ