Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 8ου ετήσιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8o ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015, με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις – Ορφανά Φάρμακα: Απαραίτητη η Συνεργασία Ασθενών, Ιατρών και Επαγγελματιών Υγείας», υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Το Συνέδριο αποτέλεσε ακόμα μία σημαντική εκδήλωση της Π.Ε.Σ.ΠΑ. στο πλαίσιο της Παράλληλης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων αλλά ταυτόχρονα αποτέλεσε και το έναυσμα για το πρόγραμμα εκπαίδευσης ασθενών, που θα συνεχιστεί με τη διενέργεια εκπαιδευτικών ημερίδων τους επόμενους μήνες.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου υπήρξαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες, με ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία νέων γιατρών, γεγονός που μας δίνει ελπίδα ότι η υγειονομική περίθαλψη των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου χωρίστηκε σε τρεις θεματικές ενότητες και περιελάμβανε ομιλίες αναφορικά με διάφορες Σπάνιες Παθήσεις με Ορφανά Φάρμακα, συμβουλές και λύσεις για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αλλά και παρουσιάσεις από εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας (ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΟΠΥΥ, κ.α.).

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, οι παραβρισκόμενοι σχολίασαν πολύ θετικά τη δομή και το περιεχόμενο των ομιλιών, ενώ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την προεγγραφή ασθενών στον προγραμματισμό των ημερίδων που θα ακολουθήσουν.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοήθησαν για την διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου συνεδρίου αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις στη χώρα μας.

Στοιχεία επικοινωνίας

τηλ: 210-7660989, fax.: 210-7660991 κιν.: 6974003282

email: grpespa@otenet.gr, website: www.pespa.gr