Συνέδριο «Νέοι και Αγωγή Υγείας – Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας», Πάτρα 18 Μαΐου 2018

Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας», θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την  Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρου του Πανεπιστημίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Συμμετέχουν 22 σχολεία της Αχαΐας (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) με 300 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης.
Θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με βασικούς άξονες:
α. Την ψυχική υγεία,
β. τις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις και
γ. την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.
Η σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της περιοχής, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
Το κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης επιφυλάσσει έκπληξη!
Η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ θα δώσει μεγάλη συναυλία, η οποία, θα είναι δωρεάν για το κοινό.