Δελτίο τύπου: Μείζονα προβλήματα αναδείχθηκαν στην εκδήλωση των Ιατρικών Συλλόγων Πελοποννήσου για την Π.Φ.Υ. & το Τ.Σ.Α.Υ

ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 11833/4-11-2014

 ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Φ.Υ. και το Τ.Σ.Α.Υ.

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους Πελοποννήσου την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια του 11ου Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου, με θέματα:

 Α’ μέρος: Υγειονομική μεταρρύθμιση υπό συνθήκες κρίσης

Β’ μέρος: Η δυσμενής θέση του ΤΣΑΥ

αναδεικνύοντας ουσιαστικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις στα μείζονα θέματα που απασχολούν τα  μέλη τους αλλά και τους πολίτες ως χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Στην εκδήλωση προήδρευσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι κάτωθι ομιλητές:

 •  
  • Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα εισήγησης: «Οικονομική προσέγγιση στην πολιτική υγείας υπό τη σκιά της κρίσης. Αδιέξοδα και προοπτικές» Δείτε το video της ομιλίας του.
  • Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με θέμα εισήγησης: «Νέος υγειονομικός χάρτης Πελοποννήσου: Η άποψη των ιατρών». Δείτε: α) την παρουσίαση, β) το video της ομιλίας της, γ) το ειδικό δελτίο τύπου.
  • Αναστάσιος Βασιάδης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, με θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση κατάστασης του ΤΣΑΥ – Ανάλυση οικονομικών, νομικών και διοικητικών δεδομένων». Δείτε: α) την παρουσίαση, β) το video της ομιλίας του.
  • Ιωάννης Κιτσοπανίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ΤΣΑΥ, με θέμα εισήγησης: «Αίτια και αποτελέσματα δυσμενούς κατάστασης του ΤΣΑΥ». Δείτε το video της ομιλίας του.
  • Ο κ. Βασίλειος Σταθόπουλος, μέλος Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και μέλος ΔΣ του ΕΤΑΑ, έκανε παρέμβαση στη συζήτηση. Δείτε το video της ομιλίας του.

Εμφανής η ανάγκη χρηματοδότησης και αναβάθμισης των δομών της Π.Φ.Υ. και εφαρμογή απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και εξυγίανσης του ΤΣΑΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Η Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                                         Γεώργιος Σκρουμπής

To ανωτέρω δελτίο τύπου σε pdf

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στην ενότητα gallery