Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ετήσιο Σεμινάριο Ανοσολογίας 2020

20 Νοεμβρίου 2020 - 22 Νοεμβρίου 2020

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ) στο πλαίσιο της αδιάλειπτης επιστημονικής ενημέρωσης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και φέτος στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας με τίτλο “Φυσική Ανοσία: Νέες προκλήσεις, σύγχρονες θεωρήσεις”, που διοργανώνει 20-22 Νοεμβρίου 2020.

Το Σεμινάριο λόγω των τελευταίων εξελίξεων της COVID-19 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά Διαδικτυακά και η παρακολούθηση σε αυτό θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Βασικός στόχος του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση γιατρών και άλλων επιστημόνων της υγείας, για τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και προκλήσεις σχετικά με τη φυσική ανοσία, από τη θεμελιώδη επιστήμη έως τις κλινικές πτυχές της νόσου, καθώς και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά θεματικών ενοτήτων που αφορούν: τις πρόσφατες εξελίξεις της φυσικής ανοσίας στην κατανόηση της προστατευτικής και παθογόνου λειτουργίας της, τις αλληλεπιδράσεις μικροοργανισμών και ξενιστή, την παθοφυσιολογία της φλεγμονής, την εμπλοκή της στον καρκίνο, στην αυτοανοσία, στη μεταμόσχευση και τις αναδυόμενες θεραπευτικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στους μηχανισμούς της.

Το ευρύ φάσμα των συνεδριάσεων, οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα δώσουν τη δυνατότητα εποικοδομητικής επιστημονικής ενημέρωσης και την ευκαιρία γόνιμης ανταλλαγής απόψεων.

Για το ΔΣ της ΕΕΑ
Η Πρόεδρος
Αικ. Παυλίτου – Τσιόντση

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Νοεμβρίου 2020
Τέλος:
22 Νοεμβρίου 2020
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
https://bit.ly/33OE5DX

Διοργανωτής

Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας
Τηλέφωνο:
2114095472
Email:
info@helsim.gr
Ιστότοπος:
https://bit.ly/3iSiHlw