Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Επιστημονική Εκδήλωση ”Ετερογένεια στον ουρογεννητικό Καρκίνο , Σύγχρονες Προκλήσεις,” Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα 15-16 Δεκεμβρίου 2023.

15 Δεκεμβρίου - 16 Δεκεμβρίου

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ) και αποτελεί συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων κεντρικών Συνεδρίων, που διεξάγονται από το 2014. Φέτος, το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα εστιασθεί στην σημαντική ετερογένεια που παρουσιάζουν οι καρκίνοι του ουροποιογεννητικού συστήματος.Μια ετερογένεια, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα των νοσημάτων αυτών, από την επιδημιολογία και την μοριακή βιολογία μέχρι την θεραπευτική προσέγγιση και την πρόγνωση. Μια ετερογένεια η οποία αφορά όχι μόνο καρκίνους διαφορετικών οργάνων, αλλά και διαφορετικούς τύπους καρκίνων που προέρχονται από την ίδια πρωτοπαθή εστία μέσα στον ουροποιογεννητικό σύστημα. Υπό αυτή την έννοια, το επιστημονικό ενδιαφέρον του συνεδρίου  καλύπτει ευρύτερα τον χώρο της ογκολογίας, δεδομένου ότι το φαινόμενο της ετερογένειας είναι συνδεδεμένο με τις περισσότερες ανθρώπινες κακοήθειες, ενώ η μελέτη του έχει οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της εξατομίκευσης της θεραπείας του καρκίνου. Παράλληλα, θα αναφερθούν όλες οι σημαντικές πληροφορίες που προέκυψαν από τα σημαντικότερα διεθνή Συνέδρια που διεξήχθησαν την διετία 2021-2023. Αναλύοντας τις εξελίξεις αυτές, θα προσπαθήσουμε μαζί σας να προβλέψουμε τις αλλαγές που θα διαμορφωθούν στην καθημερινή πρακτική μας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως σε κάθε συνέδριο της ΕΕΟΟΓΕΚ, στο επιστημονικό πρόγραμμα, εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων συναδέλφων, συμμετέχουν και σημαντικές μορφές της διεθνούς ουρογεννητικής ογκολογίας.

 

Αποκλειστική Φυσική Παρουσία

Λεπτομέρειες

Αρχή:
15 Δεκεμβρίου
Τέλος:
16 Δεκεμβρίου
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
https://congressworld.gr/event/ourogennitikos-karkinos/

Διοργανωτής

Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου

Χώρος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο Divani Caravel
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2
Αθήνα, Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+30 2107207000