Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΛΛΟΚ: Διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2023

22 Σεπτεμβρίου 2023 - 23 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστημονική Διημερίδα:
“Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”

Με μία διημερίδα αφιερωμένη στις αιματολογικές κακοήθειες ταξιδεύει στην πόλη της Πάτρας η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Η διημερίδα, με τίτλο “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος – Αμαλίας 16, Πάτρα).

Οι αιματολογικές κακοήθειες υπολογίζεται ότι αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των νεοπλασιών. Οι νέες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπισή τους έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της έκβασης της νόσου, καθώς και αύξηση της επιβίωσης. Ωστόσο, περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αιματολογικές κακοήθειες, που θα συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας.

Η θεματολογία της διημερίδας της ΕΛΛΟΚ θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών τύπων αιματολογικών κακοηθειών. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία τους και η αξία των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, καθώς και ο κομβικός ρόλος των βιοδεικτών.

Η διημερίδα εστιάζει στις εξής θεματικές:

 • Η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ)
 • Η ετερογένεια της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας (ΧΛΛ)
 • Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των νέων θεραπειών στο Πολλαπλό Μυέλωμα
 • Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα
 • Κυτταρικές θεραπείες ως επιλογή στην αντιμετώπιση των Λεμφωμάτων
 • Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση των θεραπειών με CAR-T
 • Η ιατρική ακριβείας και οι βιοδείκτες στην κλινική πράξη
 • Η συμβολή των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών

Επιπλέον, η διημερίδα περιλαμβάνει και ένα workshop με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Το workshop με τίτλο “Από την εμπειρία στην ενδυνάμωση” θα επικεντρωθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους με τη νόσο και θα επιχειρήσει να μεταφέρει στον δημόσιο διάλογο, αλλά και στην πολιτεία, τις προτάσεις και τις λύσεις που οι ίδιοι οι ασθενείς θα προτείνουν για την αντιμετώπιση της νόσου και την επιβίωση.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Για να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα δια ζώσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/FNZLu3xP29tE6JuHA

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/hematologic-malignacies-2023/

 

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Δήμος Πατρέων
 • Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία – ΕΑΕ
 • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής
 • Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ είναι το δευτεροβάθμιο όργανο των Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο στη χώρα μας. Σήμερα, έχοντας μέλη 40 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο απ’ όλη την Ελλάδα, η ΕΛΛΟΚ  είναι ο εκπρόσωπος των οργανώσεων ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας. Αποστολή μας είναι η μείωση του βάρους του καρκίνου στους ασθενείς και τους οικείους τους, η βελτίωση των εκβάσεων και της ποιότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών. Θα το επιτύχουμε  με τη συνένωση δυνάμεων όλων των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών  δικαιωμάτων των ασθενών και των φροντιστών τους, με στόχο την καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση στην άριστη, έγκαιρη και οικονομικά προσιτή ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα για όλους. Ιστοσελίδα: ellok.org.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22 Σεπτεμβρίου 2023
Τέλος:
23 Σεπτεμβρίου 2023

Διοργανωτής

Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ
Τηλέφωνο:
2107710335
Email:
info@ellok.org
Ιστότοπος:
https://ellok.org/

Χώρος Διεξαγωγής

My Way Hotel
Όθωνος Αμαλίας 15
Πάτρα, Greece
+ Χάρτης Google