Εκδηλώσεις της ΕΕΑΣΚΠ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ 2016, Πάτρα 25 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ
ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΠ 2016
Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης συγκεντρώνει την παγκόσμια κοινότητα  με σκοπό να ενδυναμώσει την παγκόσμια προσοχή και κατανόηση σε όποιον έχει προσβληθεί από τη νόσο είτε ως πάσχοντας, είτε τους συγγενείς του. 
Ενθαρρύνει και καλλιεργεί το κλίμα να φανταστεί κανείς το τεράστιο φάσμα των δυνατοτήτων που είναι διαθέσιμες για τα άτομα με ΣΚΠ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ΠΣ δε σταματά τη ζωή  και ότι όλοι μαζί οι ΑμΣΚΠ αγωνίζονται σθεναρά για την ανεξαρτησία τους, απαιτώντας το σεβασμό στις διεκδικήσεις κοινωνικών παροχών και εξασφάλισης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (WORLD MS DAY 2016), η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις
·         Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ. και σε κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, στο Αίγιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΡΑΣ (Πλ. Γεωργίου, ΠΑΤΡΑ) 10:00- 15:00
 
1.      Ακτιβιστικό θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές,/-τριες της Ε’ τάξης του 21ου Δημοτικού σχολείου Πατρών μαζί με εθελοντές,/-τριες, σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού.
2.      Μοίρασμα φυλλαδίων με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη ΣΚΠ καθώς επίσης και την εθελοντική δράση του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ.
3.      Κατασκευή πανό με ζωγραφισμένο το λογότυπο του σωματείου (ηλιοτρόπιο) και ελεύθερη έκφραση με μηνύματα και σκέψεις από τον διερχόμενο κόσμο.
4.      Κατασκευή και μοίρασμα στο κοινό, καρφιτσών στο σχήμα του λογότυπου του Σωματείου (ηλιοτρόπιο).
5.      Μοίρασμα και απελευθέρωση  στον ουρανό της πόλης των Πατρών χρωματιστών μπαλονιών με το λογότυπο της παγκόσμιας ημέρας από εθελοντές και μέλη του Σωματείου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Έδρα : Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 2 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ     
 Τηλ. – Faχ : 2610422655
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/