Δράσεις για την ενημέρωση του Σακχαρώδη Διαβήτη, Πάτρα 24 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας                                                Ημ/νία : 19-03-2015

                 « ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ»

Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222

               Τηλ/fax: 2610-362127                                                                

Email: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 ,θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την ενημέρωση του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Πάτρα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ».

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τρίτης από τις 10:00 έως τις 14:00 όπου στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, θα υπάρχει μία τέντα ενημέρωσης των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ,για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διεξαχθούν στην πόλη της Πάτρας & θα γίνονται και μετρήσεις σακχάρου.

Από της 17:00 έως τις 20:00 στο συνεδριακό χώρο της Αγοράς Αργύρη ,στην Πάτρα (Αγ.Ανδρέου 12) ,θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια Ημερίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαιδευτικά μαθήματα για το Σακχαρώδη Διαβήτη» με θέμα «Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης», η οποία τελεί υπό την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας –πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται εκτός από την παραπάνω ημερίδα από άλλες 5 συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» και τα άτομα που θα το παρακολουθήσουν θα ενταχθούν σε γκρουπάκια αναλόγως τον τύπου του διαβήτη τους για την πιο σωστή εκπαίδευσή τους . Εκτός των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν και άτομα τα οποία δεν πάσχουν αλλά θέλουν να ενημερωθούν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι εγγραφές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι Δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής του προγράμματος στην γραμματεία που θα υπάρχει έξω από την ημερίδα στις 24Μαρίου 2015.

«Η παροχή εκπαίδευσης για τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση και πρόληψη των επιπλοκών των Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι το μέλημα όλων των συλλόγων όπως και ενημέρωση & ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών»

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΓΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                                         ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

patra(1)