Διαδικτυακή Συνάντηση για την ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ, 31/5/2024

Την εκδήλωση διοργανώνει η φοιτητική ομάδα Meds_CAN (Greek Medical Students and Junior Doctors against Child Abuse and Neglect) του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει στόχο την ενημέρωση των φοιτητών πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, σε συνεργασία με την Παιδιατρική και την Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ κυρία Αλεξάνδρα Σολδάτου, που προΐσταται της προσπάθειας αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης στην Αθήνα, η Κοινωνική Λειτουργός του
Πανεπιστημίου Πατρών κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Αστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών, κύριος Δημήτριος Πανούτσος.

Συντονίζουν ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας κύριος Γαβριήλ Δημητρίου, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Δέσποινα Γκέντζη και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοχειρουργικής κύριος Ξενοφών Σινωπίδης, μαζί με φοιτητές της ομάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα από το Zoom (ο κωδικός θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα) στις 31/5/2024, ώρα 18.00-20.00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πρόκειται για τρεις ομιλίες με θέμα την ΠΡΑΚΤΙΚΗ προσέγγιση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ. Σκοπός είναι η ενημέρωση των κλινικών ιατρών σε τρεις τομείς: Την αναγνώριση του κακοποιημένου και παραμελημένου παιδιού στην καθημερινή κλινική πράξη, τη συνεργασία με τον κοινωνικό λειτουργό και τη θέση της αστυνομικής παρέμβασης.