Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις του Covid19 στην Ψυχική Υγεία της Κοινωνίας», 25-11-2020

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:30 διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις του Covid19 στην Ψυχική Υγεία της Κοινωνίας», όπου έγκριτοι επιστήμονες στο χώρο της υγείας, θα μιλήσουν σχετικά με τη πρόσφατη εμπειρία που απέκτησαν, με βάση τα νέα δεδομένα, που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινότητα.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας Μπίκου Χριστίνα

Χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , θα απευθύνει ο αρμόδιος για θέματα υγείας Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,  κ. Χαράλαμπος Μπονάνος.

Κοντά μας θα έχουμε την Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Α΄ Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κα Άννα Μαστοράκου, η οποία θα είναι η πρώτη ομιλήτρια με θέμα «Covid19: η ψυχή πίσω από τη μάσκα».

Θα ακολουθήσουν οι ομιλητές,

η κα Ιωάννα Παυλίδου, Ψυχίατρος Κέντρου Ημέρας ΣΟΨΥ Πάτρας, με θέμα

«covid19: μία νέα πρόκληση για τη ψυχική υγεία»,

ο κος Παναγιώτης Χονδρός, Δρ. Κοινοτικής Ψυχολογίας, Πρόεδρος ΕΠΑΨΥ & Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ, με θέμα «Η επιρροή της πανδημίας στα συστήματα υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στο κόσμο»,

ο κος Μανόλης Μέντης, Κοινωνικός Λειτουργός και Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Η επίδραση της πανδημίας στην αυτοαντίληψη υγείας ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας»

Την ημερίδα θα κλείσει η κα Όλγα Αποστολοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εργασίας Ευπαθών Ομάδων ΟΑΕΔ Πάτρας, με θέμα «Τα προγράμματα ΟΑΕΔ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του Facebook στη σελίδα της

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας https://www.facebook.com/pde.rwg/
και τις αντίστοιχες σελίδες των

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ https://www.facebook.com/cafegefyres

ΣΟΨΥ Πάτρας https://www.facebook.com/SopsyPatras

ΠΟΣΟΨΥ https://www.facebook.com/posopsi