ΔΙΑΒΗΤΗΣ: ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ημερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού Πάτρα 14/7/2023
«Μάστιγα» ή «πανδημία» είναι οι συνήθεις χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον σακχαρώδη διαβήτη. Επί του παρόντος, το 9,3% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως ζει με τη μεταβολική ασθένεια. Τα εγχώρια επιδημιολογικά δεδομένα εναρμονίζονται με τα αυτά του παγκόσμιου επιπολασμού: ένας στους δέκα (11%) στην Ελλάδα νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη. Παχυσαρκία, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και κάπνισμα συγκαταλέγονται στους σοβαρούς παράγοντες κινδύνου, πεδία στα οποία η Ελλάδα δείχνει να διαπρέπει.

Μόλις τα τελευταία χρόνια, έχοντας πια κατανοήσει και διαπιστώσει, πώς επηρεάζεται η βιοχημική σύσταση σε επίπεδο κυττάρου, επιστήμονες και πρωτοπόρα ερευνητικά κέντρα μπορούν να μιλούν πλέον, για αποκατάσταση των Μεταβολικών Νοσημάτων.

Η έγκυρη ενημέρωση, ο καλύτερος τρόπος ζωής, η τεχνολογία σε συνδυασμό με την ιατρική επιστήμη, συμβάλουν στη μάθηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης.

Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαβήτης Πολυπαραγοντική Νόσος», σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο ξενοδοχείο My Way & Events, τη Παρασκευή 14 Ιουλίου, 2023 και ώρα 18.00 μ.μ.  Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ημερίδας, θα λάβουν μέρος έγκριτοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και θα τοποθετηθούν με παρουσιάσεις και απόψεις, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων πασχόντων από τη νόσο του διαβήτη, που θα μιλήσουν για τη βελτίωση στη ποιότητα ζωής τους με σύμμαχο τις νέες ιατρικές μεθόδους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα. Αντωνία Πάππας
Τηλ.: 2611 100 410
email: [email protected]

Διοργάνωση:

Συνδιοργάνωση: