Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με γενικό τίτλο «Προστασία των Μελλοντικών Γενεών», Αθήνα, 18/10/2023

Το Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με γενικό τίτλο «Προστασία των Μελλοντικών Γενεών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στις 09.30 – 14.30, και θα είναι υβριδικό. Θα μεταδίδεται διαδικτυακά, μέσω του YouTube, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FpiZHa8QOUY

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κλιμάκιο International Chair in Bioethics (WMA Cooperative Center) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική»), το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής Τεχνοηθικής και Δικαίου και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής.

Η Διεθνής Έδρα Βιοηθικής (International Chair in Bioethics – ICB) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με έτος ίδρυσης το 2001. Αποστολή της ICB είναι να υπηρετεί την ανθρωπότητα προσπαθώντας να επιτύχει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στη Βιοηθική, την Ιατρική Ηθική και την Εκπαίδευση στο Δίκαιο της Υγείας. Το Ελληνικό Κλιμάκιο, το οποίο εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ICB, ιδρύθηκε το 2015 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας.

Στο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί σε εγκαταστάσεις του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους βιοηθικά ζητήματα. Το συνέδριο θα μεταδοθεί και σε live streaming για διαδικτυακή παρακολούθηση.