ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Να μην προωθηθεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο – «έκτρωμα» για την ΠΦΥ. Ο κος Σαμαράς να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

 

 

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πολιτική της καταστροφής και της απαξίωσης που επιχειρείται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, και καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, εάν προωθήσει και νομιμοποιήσει αυτήν την πολιτική η οποία οδηγεί τον πολίτη, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο και άπορο, στο “εκτελεστικό απόσπασμα” λόγω της αδυναμίας του να αναζητήσει την περίθαλψή του.

Το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, και με τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και συζήτησαν τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας επί του επίμαχου νομοσχεδίου που προωθείται για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ζητήσαμε να μην προωθηθεί στη Βουλή αυτό το «έκτρωμα», που οδηγεί όχι σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απορρύθμιση του Συστήματος και καταστροφικές συνέπειες.

Αυτό το Νομοσχέδιο, που δεν στοχεύει στην μεταρρύθμιση της υγείας, αλλά στις απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο είναι απαράδεκτο και καταστροφικό, αλλά αποτελεί επίσης προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής προστασίας, αλλά και γενικότερα, της ζωής των πολιτών.

Η αοριστολογία για τη συγκρότηση των Δημόσιων Δομών που θα συσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, για τους ιδιώτες ιατρούς που θα συνεργάζονται με το Σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την παραπομπή της αξιολόγησης των ιατρών στο μέλλον και για την αποχώρηση όλων όσοι δεν αξιολογηθούν, δείχνει τους σκοπούς αλλά και την απαξίωση θεσμών, αξιών και προσώπων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα κόμματα της Βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτό το «τερατούργημα» και όχι μόνο να ζητήσουν να αποσυρθεί, αλλά να καταγγείλουν την πολιτική υγείας που επιχειρείται σήμερα και οδηγεί στο περιθώριο και σε «θανάτους» πλειάδα συμπολιτών μας.

Η προστασία της υγείας και της περίθαλψης του λαού είναι καθήκον όλων μας. Καλούνται όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, συστρατευμένοι υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, πέραν της καταγγελίας, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους κοινωνικούς φορείς, διότι σήμερα σφραγίζεται η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.