Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου

Αθήνα, 7Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου.

Για να σταματήσει η αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.

Η πολιτική του περιορισμού βασικών τομέων του δημοσίου, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία, θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας μας.

Εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει πάραυτα, σε μία εποχή κατά την οποία η χώρα μας “μετρά” τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους κατοίκους και σημειώνει πολύ υψηλή ανεργία, είναι σίγουρο ότι η κοινωνία μας, η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή.

Η διατυμπανισθείσα  ανάκαμψη θέλει ζώσα την κοινωνία, θέλει να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες προσφερόμενες από το κράτος, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, και όχι θνησιγενή κοινωνία με πληθυσμό ο οποίος όχι μόνο δεν έχει τα προς το ζην, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα για στοιχειώδη περίθαλψη και εκπαίδευση.

Οι ιατροί όλης της χώρας, αλληλέγγυοι με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, παλεύουν προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να δούμε την κοινωνία να επιβιώνει και να αναπτύσσεται.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.