Δελτίο Τύπου: Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκο για το ασφαλιστικό στα γραφεία του Π.Ι.Σ.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με το Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκο για το ασφαλιστικό στα γραφεία του Π.Ι.Σ.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για Ασφαλιστικό είχε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκο στα γραφεία του Π.Ι.Σ.. Οι δύο άντρες συνομίλησαν για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα στην κοινωνία το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. παρουσίασε στον κ. Γεωργιάδη τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα, ο κ. Βλασταράκος ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι η αύξηση των εισφορών σε επίπεδα τα οποία δυσκολεύουν τους επαγγελματίες να τις καταβάλλουν (αύξηση 100% και άνω), όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, θα καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.

Οι επιστημονικοί φορείς στο σύνολό τους τάσσονται κατά του σχεδίου για το ασφαλιστικό, ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του διαλόγου αποτελούν η κατάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης αναλογιστικής μελέτης και η δέσμευσή της ότι θα διατηρηθεί ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ, το οποίο στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης είναι βιώσιμο.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ενημέρωσε επίσης τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. για τα σημερινά οξυμένα προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, κάτι το οποίο απειλεί τη λειτουργία πολλών μικρομεσαίων εργαστηρίων.

«Οι επισχέσεις εργασίας οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τους εργαστηριακούς ιατρούς φέρνουν κάποιες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων. Πλην όμως, είναι δίκαιες και έχουν την απόλυτη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Οι βιοπαθολόγοι συνάδελφοί μας διεκδικούν

αξιοπρεπή εργασία, καθώς και ποιοτική και ασφαλή λειτουργία των εργαστηρίων τους», επισήμανε ο κ. Βλασταράκος.

Αναφερόμενος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισε ότι πρέπει να οργανωθεί εκ νέου, ενώ για τα Νοσοκομεία επανέλαβε ότι επιβάλλεται η άμεση στελέχωσή τους προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να στηρίξει τη χειμαζόμενη κοινωνία, αλλά και την ιατρική λειτουργία.

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Π.Ι.Σ. και ανέφερε στον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Βλασταράκο, ότι η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί το ρόλο που της επιβάλλει το Σύνταγμα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, κάνοντας τις προτάσεις εκείνες που θεωρεί αναγκαίες σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι και στο Ασφαλιστικό και η Υγεία.

Ο κ. Βλασταράκος ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη, για την επίσκεψή του στα γραφεία του Π.Ι.Σ. και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών προς όφελος των πολιτών.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Π.Ι.Σ.