Δελτίο Τύπου: Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Ε.Ε.

            Αθήνα, 10 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Ε.Ε.

 

Στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή, 11 και 12 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Τσεχίας (Czech Medical Chamber).

Η Σύνοδος θα ασχοληθεί με θέματα ιατρικής λειτουργίας και περίθαλψης στα κράτη μέλη, όπως είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, οι συνθήκες εργασίας, οι αμοιβές των ιατρών, αλλά και η συνεργασία των εθνικών Ιατρικών Συλλόγων, των χωρών με τις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, στις οποίες είναι μέλος και ο Π.Ι.Σ., όπως η Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών (C.P.M.E.), η Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (U.E.M.S.) και η Έυρωπαϊκός Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών (A.E.M.H.).

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Βλασταράκος θα προτείνει στους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γίνει η Σύνοδος του 2016 στην Κω και συγκεκριμένα στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω, η Σύνοδος των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα γίνει αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες απόφοιτους ιατρούς, παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ