Δελτίο Τύπου: Νέα σύσκεψη των Υγειονομικών Φορέων με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Αθήνα  14.7.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα σύσκεψη των Υγειονομικών Φορέων με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Σύσκεψη των υγειονομικών φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Ιουλίου,  στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκου. Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, συμμετείχαν εκ μέρους της ΠΟΣΚΕ ο κ. Φώτης Πατσουράκος, της ΠΟΣΙΠΥ ο κ. Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, του ΣΕΚ ο κ. Βασίλης Μπαρδής, της ΠΕΙΦ ο κ. Αναστάσιος Κρεμμύδας και της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ η κα Άννα Μαστοράκου.

Στο επίκεντρο τη συζήτησης βρέθηκε το νέο σχέδιο της σύμβασης που εστάλη στον ΠΙΣ από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων κατέληξαν στα σημεία που χρειάζεται να διορθωθούν ή να απαλειφθούν προκειμένου η σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων να καθορίζει το πλαίσιο προσφοράς υπηρεσιών υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα σέβεται τη λειτουργία των επαγγελματιών.

Οι απόψεις αυτές μεταφέρθηκαν χθες, Τετάρτη, στον ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται να αποσταλεί στον ΠΙΣ και τους Υγειονομικούς Φορείς από τον ΕΟΠΥΥ, το νέο σχέδιο με παρατηρήσεις και τις διορθώσεις που διατυπώθηκαν προκειμένου να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις.

Κοινή αντίληψη των Υγειονομικών Φορέων είναι ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να οδηγήσει σε ικανοποιητικές συμβάσεις μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών υγείας και του ΠΙΣ.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΙΣ