Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τον θάνατο του Θεοδώρου Μαραζιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 4935/17-11-2023

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου:

 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Τραγανό Ηλείας το 1942, ήταν ακαδημαϊκός, άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1966 ενώ μετέπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό όπου έλαβε τον τίτλο της Νευροχειρουργικής και Διδακτορικό δίπλωμα.

Υπήρξε Καθηγητής και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΠ έως όπου συνταξιοδοτήθηκε ενώ μετέπειτα κατείχε την ιδιότητα του Ομότιμου Καθηγητή του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ήταν πρωτοπόρος στις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή μας. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής ακαδημαϊκής του πορείας εκπαίδευσε εκατοντάδες φοιτητές και ειδικευόμενους ιατρούς στο αντικείμενο της νευροχειρουργικής.

Εκπόνησε πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και συμμετείχε ως μέλος, σε πολλές επιστημονικές εταιρείες ενώ υπήρξε ομιλητής και διοργανωτής σε επιστημονικές εκδηλώσεις.

Καθιερώθηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους στον χώρο της ιατρικής. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έτυχε μεγάλης εκτίμησης από συναδέλφους καθηγητές, ιατρούς ΕΣΥ και ειδικευόμενους ενώ οι συνάδελφοί του τον αναγνώριζαν ως έναν μεγάλο δάσκαλο.

Τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με αφοσίωση, όραμα και συνέπεια. Άριστος οικογενειάρχης και πατέρας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

 Άννα Μαστοράκου                                       Γεώργιος Πατριαρχέας