Σύσκεψη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τα επίμαχα θέματα ψυχικής υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αρ. Πρωτ.: 575/1-2-2024

 

«Σύσκεψη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τα επίμαχα θέματα ψυχικής υγείας»

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, συστάθηκε επιτροπή ψυχικής υγείας, η οποία απαρτίζεται από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Άννα Μαστοράκου, τον κ Γουρζή Φίλιππο, Καθηγητή Ψυχιατρικής – Δ/ντή Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΠ, κ. Κούλη Στέφανο, Δ/ντή Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών-Δομή Πάτρας, κ. Αλεξόπουλο Παναγιώτη, Αναπλ. Καθηγητή Ψυχιατρικής Παν/μίου Πατρών, κ. Ρήγα Γεώργιο, Επιστ. Υπεύθυνο  Κέντρου Ψυχικής Υγείας ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», κ. Γούλα Παναγιώτα, Ελ. Επαγγελματία, Υπεύθυνη κινητής μονάδας του ΓΝΠ και κ. Δεληγιάννη Ευθυμία Επιμ. ΕΣΥ Κ.Υ. Βορείου Τομέα Πατρών.

Κυρίαρχο μέλημα της επιτροπής είναι να συντάξει ένα ολοκληρωμένο υπόμνημα με τις ελλείψεις και τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην περιοχή μας όσον αφορά τις υφιστάμενες δομές, τη στελέχωσή τους, τα κενά διαλειτουργικότητας, τις ελλείψεις στην πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη διαχείριση των εξαρτήσεων στην κοινότητα.

Κοινή διαπίστωση από όλους τους παρευρισκομένους είναι ότι υπάρχουν μεγάλα κενά και αποσπασματική φροντίδα των πασχόντων από ψυχική νόσο στην κοινότητα καθώς και στην ψυχιατρική νοσηλεία και φροντίδα.

Καλούνται οι φορείς που εμπλέκονται σε θέματα ψυχικής υγείας, αυτισμού, εξαρτήσεων κλπ να καταθέσουν υπομνήματα στον ΙΣΠ προκειμένου να διαβιβαστούν στην αρμόδια Επιτροπή.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά και το τελικό πόρισμά της θα κατατεθεί προς το ΔΣ του ΙΣΠ, με σκοπό να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου          Γεώργιος Πατριαρχέας