Συμπεράσματα της ιατροκοινωνικής εκδήλωσης του Ι.Σ.Πατρών: “Οδοιπορικό στις εξαρτήσεις” της 15ης/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 11140/18-10-2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία διενεργήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τον εορτασμό του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας « Οδοιπορικό στις εξαρτήσεις » παρευρέθησαν: ο πατήρ Χριστοφόρος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτριος Σιαμπλής, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης – προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου, ο πρώην Νομάρχης και ΔΥΠΕάρχης κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος της Γηριατρικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος, η πρώην Πρόεδρος της Γηριατρικής Εταιρείας κ. Ιωάννα Κοντογεωργάκη – Θεοδωροπούλου, ο Πρώην Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών  κ. Ιωάννης Μάνος, ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος  Πατριαρχέας, η ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Αικατερίνη Γατοπούλου, ο Πρόεδρος του  Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η κ. Λιολιώ Κολυπέρα Πρόεδρος του «Άλμα Ζωής»,  η κ. Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ – Ομιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου παραρτήμα Νομού Αχαΐας, η κ. Νικολίτσα Παπαδοπούλου Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Πλώτας, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Πατρών από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», εκπρόσωποι από το παράτημα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων υγείας  και του Παραρτήματος  Πάτρας του  Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, ο Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου  Πατρών κ. Ιωάννης Ματσούκας, Η οδοντίατρος Σίσσυ Αυγερινού εκπροσώπου Inner Wheel Ελλάδος, Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΛΥΧΝΟΣ»  ο κ. Παναγιώτης Γιαλένιος εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», η κ.Γεωργία Ροδοπούλου Γενική Γραμματέας από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών ( Ε.ΣΥ.Ν. ) Δημοσιογράφοι από τις τοπικές εφημερίδες και πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών που παρακολούθησαν όλες τις εργασίες της ημερίδας, με αμείωτο ενδιαφέρον.

Κατά την ομιλία του κ Πάριου Αντώνιου, Κοινωνικού Λειτουργού, Υπεύθυνου του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, θεραπευτή και σύμβουλο εξαρτήσεων με τίτλο: «Προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο: ελπίδες και όνειρα που χρεοκόπησαν» παρουσιάστηκαν αξιόλογα στοιχεία από την εμπειρία του προγράμματος όσον αφορά την προσέγγιση και αντιμετώπιση των ατόμων που μαστίζονται από το πάθος του παθολογικού τζόγου. (Παρουσίαση κ. Πάριου)

Κατά την ομιλία του κ. Σιώμου Κωνσταντίνου, Ψυχιάτρου Παιδιών και Εφήβων – Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με θέμα: «Εγκέφαλος και εθισμός στο διαδίκτυο: Νεότερα νευροβιολογικά δεδομένα», αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα της πλαστικότητας του εγκεφάλου όσον αφορά τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της συστηματικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές στις επόμενες γενεές από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. (Παρουσίαση κ. Σιώμου)

Κατά την ομιλία της κας Βασιλικής Δημητρακοπούλου, Ψυχολόγου, Επιστημονικής  Συνεργάτιδας της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων με θέμα: «Τεχνολογία στα παιδιά και τους εφήβους – Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» αναλύθηκαν οι κίνδυνοι από την επαφή των παιδιών με το διαδίκτυο και παρουσιάσθηκαν στοιχεία της πολύχρονης έρευνας της μονάδας, ως προς τον εθισμό των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο. (Παρουσίαση κ. Δημητρακοπούλου)

Κατά το σχολιασμό του ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Χριστοφόρος, επισημάνθηκε η γοητεία που εξασκεί το διαδίκτυο σε όλα τα παιδιά ως παγκόσμιο φαινόμενο ακόμα και σε υπανάπτυκτες χώρες και κατατέθηκε η μαρτυρία για την ανεύρεση εμπειρικών τρόπων, ώστε να πειστεί ένα παιδί να επανέλθει από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο.

Κατά το σχολιασμό από την κα Χριστοπούλου Σοφία, Προϊστάμενη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τονίσθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων κατά την εφηβική ηλικία.  (Παρουσίαση κ. Χριστοπούλου)

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών  ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, τους επίτιμους προσκεκλημένους, τους εκπρόσωπους των φορέων και των ΜΜΕ και τους πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου             Γεώργιος Πατριαρχέας

Δείτε το video της εκδήλωσης:

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες:

0099

0094012301380194