Ι.Σ. Πατρών: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύμβαση έργου για την υλοποίηση προγράμματος διάγνωσης κρουσμάτων επιδημίας COVID-19

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ.                                                                                                                                                 
ΒΟΤΣΗ 42 – ΠΑΤΡΑ                                                               
Τηλ. 2610277553, 2610278866
Φαξ. 2610275609
Email: [email protected]

Αριθ.Πρωτ: 5616/10-10-2020

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID-19

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών (Ι.Σ.Π.), εκδίδει την παρούσα σε εκτέλεση αποφάσεων του Διοικητικού του Συμβουλίου, το οποίο αφού έλαβε υπόψη:

  • Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΙΣΠ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών/ΕΛΚΕ με την οποία ο ΙΣΠ αναλαμβάνει την οργάνωση και στελέχωση των ομάδων δράσης για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΔΑ: 9Ε927Λ6-Λ8Ο.
  • Τις από 19, 26/8/2020 & 14/9/2020 αποφάσεις του ΔΣ του ΙΣΠ

Προτίθεται να συνάψει τις ακόλουθες συμβάσεις έργου:

  • Με τρείς (3) ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας ή Παιδιατρικής ή Πνευμονολογίας ή Ωτορινολαρυγγολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Γενικής Ιατρικής (όλοι με εμπειρία στη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για εργαστηριακό έλεγχο και πιστοποίηση στην ΗΔΙΚΑ για καταγραφή στο μητρώο COVID-19)
  • Με τρείς (3) νοσηλευτές (ΠΕ ή ΤΕ).

 

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ / ΠΡΟΣΟΝΤΑ / ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ι. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Οι ως άνω θα απασχοληθούν σε τρία (3) κλιμάκια που θα στελεχωθούν από ένα ιατρό και ένα νοσηλευτή για τη λήψη συνολικά περίπου 1.000 – 1.010 δειγμάτων ρινοφαρυγγικού / στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης SARS-CoV-2, ισομερώς (περίπου 336 λήψεις ανά κλιμάκιο) με υποχρεωτικό αριθμό λήψεων τις 8 ανά ώρα και ανώτατο όριο αποζημίωσης, τις 42 ώρες ανά ομάδα για την υλοποίηση του έργου σε ανώτατο χρονικό περιθώριο δύο (2) μηνών. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί μέσω αυτοκινήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως και η παράδοση των δειγμάτων στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών/ΕΛΚΕ. Οι δράσεις θα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Τα έντυπα του ΕΟΔΥ, το ενδεδειγμένο υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό θα παρέχεται από τον Ιατρικό Σύλλογο με πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης ανά κλιμάκιο. Ασφάλιση για ατύχημα κατά τη μεταφορά των κλιμακίων στον τόπο λήψης θα καλυφθεί από τον ΙΣΠ. Οι ιατροί των κλιμακίων υποχρεούνται να εγγράψουν τα άτομα που αποδέχθηκαν τη δειγματοληψία στο μητρώο COVID-19 της ΗΔΙΚΑ βάσει του πρωτόκολλου και των εντύπων του ΕΟΔΥ, που θα υλοποιείται με τη βοήθεια των νοσηλευτών.  Εκτύπωση των ημερήσιων εγγραφών στο μητρώο COVID-19 θα αποστέλλονται στον ΙΣΠ, με διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Το ημερήσιο ωράριο απασχόλησης, το πρόγραμμα δειγματοληψιών, οι τόποι λήψεων και λοιπές διαδικαστικές λεπτομέρειες επί της εκτέλεσης του έργου θα καθοριστούν με απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συγκροτηθεί βάσει της υπόψη Προγραμματικής Σύμβασης. Ανάλογα με τις επιδημιολογικές ανάγκες το έργο δύναται να επεκταθεί και σε διενέργεια Rapid Tests για τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων. Ενδεχομένως, να απαιτηθεί και απασχόληση Σαββατοκύριακα. Σε περίπτωση αμέλειας ή μη προσέλευσης ή αναποτελεσματικότητας κατά την εκτέλεση του έργου από κάποιο μέλος κλιμακίου, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του ΙΣΠ η ενεργοποίηση του αναπληρωτή του. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει αντίστοιχος επιμερισμός της αποζημίωσης.

Για τους ως άνω ισχύουν ειδικότερα τα εξής:

 

ΙΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν Ελληνική Ιθαγένεια ή ιθαγένεια Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

(1) Αίτηση η οποία υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση [email protected]

(2) Πτυχίο Ιατρικής Σχολής

(3) Άδεια/Βεβαίωση άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

(4) Απόφαση χορήγησης τίτλου Ιατρικής ειδικότητας.

(5)  Βεβαίωση εγγραφής στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο ή προσκόμιση σχετικής ταυτότητας

(6) Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας

(7) Υπεύθυνη Δήλωση ότι οι ενδιαφερόμενοι :

α. δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,

β. έχουν εμπειρία στη λήψη ρινοφαρυγγικού / στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος και

γ. είναι κάτοχοι πιστοποίησης στο μητρώο COVID-19 μέσω ΗΔΙΚΑ στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

(8) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

(9) Δυνατότητα έκδοσης φορολογικού παραστατικού (Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών)

Για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, παραλείπονται τα δικαιολογητικά που είναι στα αρχεία του Συλλόγου.

 

ΙΙΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν Ελληνική Ιθαγένεια ή ιθαγένεια Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Β. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

(1) Αίτηση η οποία υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση [email protected]

(2) Πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. νοσηλευτικής ή ισότιμου του Εξωτερικού, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

(3) Άδεια/Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος

(4) Δελτίο ταυτότητας ή Βεβαίωση εγγραφής στην Ε.Ν.Ε.

(5) Καλή γνώση προγραμμάτων Η/Υ και Αγγλικής γλώσσας

(6) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο ενδιαφερόμενος δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

(7) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

(8) Δυνατότητα έκδοσης φορολογικού παραστατικού (Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών)

 

2. ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Οι καθαρές αποδοχές των παραπάνω καθορίζονται στο ποσό των 30€ ανά 8 δειγματοληψίες την ώρα για τους ιατρούς και 10€ ανά 8 δειγματοληψίες την ώρα για τους νοσηλευτές.

 

3. ΕΠΙΛΟΓΗ

Η πλήρωση των ανωτέρω θέσεων εφόσον οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι πλέον των τριών (3) ανά κατηγορία θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης ενώπιον μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. του Ι.Σ.Π. σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους υποψήφιους. Η κλήρωση θα αναδείξει και 3 αναπληρωτές των αντίστοιχων θέσεων των κλιμακίων, ώστε να καλυφθεί η περίπτωση οποιαδήποτε αδυναμίας υλοποίησης του έργου.

Σε περίπτωση κληρώσεως ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών δεν αναλαμβάνει δέσμευση ή υποχρέωση με την παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος έναντι οποιουδήποτε τρίτου ή τρίτων που δεν αναδειχθούν ως επιτυχόντες για την ανάληψη του έργου. Σε ουδεμία περίπτωση γεννάται οποιοδήποτε δικαίωμα υπέρ των υπολοίπων υποψηφίων που μετέχουν στην πρόσκληση για αποζημίωση, ή άλλη ικανοποίηση εις βάρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

 

4. ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα και δικαιολογητικά από τα οποία θα αποδεικνύονται τα παραπάνω απαραίτητα προσόντα θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 12/10/2020 και ώρα 00:01 μέχρι και την Τετάρτη 14/10/2020 και ώρα 23:59 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση info@ispatras.gr

Εντός 24 ωρών από την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος ο ΙΣΠ υποχρεούται να αποστείλει ηλεκτρονικό αποδεικτικό λήψης του μηνύματος στον αποστολέα το οποίο δεν αφορά σε έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών.

Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά την καθορισμένη ημερομηνία είναι εκπρόθεσμες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η αίτηση θα συνοδεύεται με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερόμενου, ως προς την ακρίβεια αυτών. Η κατάθεση ανακριβών ή ανεπαρκών στοιχείων επιφέρουν την απόρριψη της αίτησης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση την ευθύνη για κατάθεση ελλιπών δικαιολογητικών φέρει ο ενδιαφερόμενος.

Το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.ispatras.gr), μαζί με την παρούσα πρόσκληση.

Επισημαίνουμε ότι δεκτό θα γίνεται μόνο το έντυπο της αίτησης που είναι αναρτημένο μαζί με την προκήρυξη. Η κατάθεση οποιουδήποτε άλλου εντύπου θα απορρίπτεται.

5. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Κάθε θέμα που θα ανακύψει ως προς την επιλογή θα λύνεται από τους νόμιμους εκπροσώπους του ΙΣΠ, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να διαφυλάξει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με τις απόψεις τους.

Επισημαίνεται ότι η παρούσα Πρόσκληση δύναται σε κάθε στάδιο αυτής να ματαιωθεί, χωρίς έκαστος υποψήφιος να διατηρεί οιανδήποτε αξίωση έναντι του ΙΣΠ.

Η συμμετοχή συνεπάγεται πλήρη αποδοχή των όρων της παρούσας Πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

6. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καθώς και η  Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΙΣΠ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών/ΕΛΚΕ για την οργάνωση και στελέχωση των ομάδων δράσης για την υλοποίηση του προγράμματος διατίθενται ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.ispatras.gr

Για πληροφορίες σχετικά με την παρούσα και άλλες διαδικαστικές διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται στα τηλ. 2610277553 και 2610278866, ώρες 8:30 – 14:00 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, να δημοσιευθεί σε δύο τοπικές εφημερίδες και να αποσταλεί στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

 

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

σε μορφή word  ή   pdf