Παραπλανητικές διαφημίσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ή με επιφανή μέλη του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παραπλανητικές διαφημίσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ή με επιφανή μέλη του

       Αριθ. Πρωτ.: 3696-7/9/2023

 

Τον τελευταίο καιρό σε ιστοσελίδες και σε πλατφόρμες γνωστών social media  αναρτώνται ανυπόστατες, κακόβουλες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων χρησιμοποιώντας το λογότυπο ή την επωνυμία ή και φωτογραφίες επιφανών ιατρών – μελών του Ι.Σ. Πατρών για δήθεν χορήγηση έγκρισης και σύμφωνης γνώμης.

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να αγνοούν παρόμοιες αναρτήσεις και να μην τυγχάνουν θύματα αποπροσανατολισμού με δυσάρεστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Οι αναρτήσεις αυτές αφορούν προϊόντα αγνώστου ταυτότητας, από ιστοσελίδες που δεν ανιχνεύονται, δεν αναγνωρίζεται το προϊόν και δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έγκριση της κυκλοφορίας του. Τα προϊόντα αυτά, σε καμία περίπτωση, δεν τελούν υπό την έγκριση του Ι.Σ. Πατρών ούτε μελών του.

Επισημαίνονται οι ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αν το προϊόν αυτό δεν έχει τις κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θα απευθύνεται στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προστασία του κύρους του, των μελών του και της Δημόσιας Υγείας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

               Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

 

        Άννα Μαστοράκου                                                      Γεώργιος Πατριαρχέας