Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των επικουρικών ιατρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 12150/14-11-2016

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί στα πλαίσια της Πανελλαδικής Κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και θα συμμετάσχει στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΑ στην 6η ΥΠΕ (12:30 μμ) για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που λήγουν μετά τις 30/9/16.

Οι ελαστικού τύπου συμβάσεις ομηρίας στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ δεν παρέχουν επαγγελματική προοπτική στους νέους ιατρούς, οι οποίοι προτιμούν την επιλογή της μετανάστευσης, αποδυναμώνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Η πεισματική άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο δικαίωμα ισότιμης παράτασης των συμβάσεων όλων των επικουρικών ιατρών, ήδη οδηγεί στην αποδυνάμωση τουλάχιστον πέντε κλινικών στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης μας στο προσεχές χρονικό διάστημα, δημιουργώντας ανεκπλήρωτα κενά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Η λήξη των συμβάσεων αυτών των επικουρικών ιατρών προσδιορίζεται από αρχές Δεκεμβρίου του 2016 έως τέλη Φεβρουαρίου του 2017.

Ζητούμε «άνεμο» ανανέωσης, με άμεση προκήρυξη θέσεων μονίμων γιατρών και ταχείες διαδικασίες πρόσληψης και αναπλήρωσης των κενών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η     Πρόεδρος                                Ο     Γραμματέας

  

Άννα     Μαστοράκου                     Γεώργιος    Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Ο ΙΣΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των επικουρικών ιατρών