Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: 6o Forum Υγείας και Ανάπτυξης – “Ιατρικός Τουρισμός” & “Υγεία και Διατροφή” – Πάτρα 2-06-2018

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 3405/30-5-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών από κοινού με  συνεργαζόμενους φορείς της πόλης, προσκαλεί τα μέλη του και τους πολίτες στο 6ο Forum Υγείας και Ανάπτυξης που θα διενεργηθεί το Σάββατο 02/06/2018, στο Royal Theater (Πρώην Πτωχοκομείο, Ακτή Δυμαίων 53- Πάτρα), με θεματικές ενότητες:

τον Ιατρικό Τουρισμό και

την Υγεία και Διατροφή.

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας όσον αφορά στη διεκδίκηση συμμετοχής της σε μία παγκόσμια βιομηχανία αξίας 20 δις. δολαρίων. Η αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού που μεταναστεύει σε άλλες χώρες και η αναστροφή του brain-drain πρέπει να αποτελέσει κεντρικό άξονα αναζωογόνησης και αναμόρφωσης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Η διατροφή αποτελεί αδιαμφισβήτητη αξία στη διαμόρφωση του ευ ζην, της ευεξίας, της μακροζωίας και της αντιμετώπισης νοσολογικών καταστάσεων. Η μεσογειακή διατροφή, ο ορθολογικός ποιοτικός συνδυασμός των τροφών και ο τρόπος επεξεργασίας τους αποτελούν πολύτιμο οδηγό στη διατήρηση της υγείας του σώματος και στην πρόληψη ασθενειών.

  •  
    • Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας  & Ηλείας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών θα λάβει χώρα το Σάββατο το πρωί 10:00 π.μ. με 12:30 μ.μ. η ενότητα Ιατρικός Τουρισμός : εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός και προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα.
    • σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής  Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας  και το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα 6 μ.μ. με 8:30 μ.μ. η ενότητα Υγεία και Διατροφή. Η συγκεκριμένη ενότητα θα έχει και την υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων: «Άλμα Ζωής», «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας», «Ελληνική  Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα», Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική οργάνωση, (Π.Α.Λ.Ο.), Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “Ζωή Γλυκιά”.

Και στις δύο εκδηλώσεις του Forum φιλοξενούνται σημαντικοί ομιλητές με εμπειρία  και έργο και θα αναδείξουν τα θέματα καθώς και τη σχέση της Υγείας με την Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Η παρουσία της ιατρικής κοινότητας, των πολιτών και των ασθενών είναι ουσιώδης και απαραίτητη στις εκδηλώσεις του 6ου Forum Υγείας και Ανάπτυξης. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

 

Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Forum Υγείας και Ανάπτυξης 2-06-2018