Δελτίο Τύπου: Το δράμα των προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο δεν έχει τελειωμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 10900/13-11-2015

Θέμα: Το δράμα των προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο δεν έχει τελειωμό.

Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό στο μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή.

Αφού γλύτωσαν από το θάνατο στις χώρες προέλευσης και τον πνιγμό στη διαδρομή, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με νέους κινδύνους και ταλαιπωρίες.

Βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με τις εξοργιστικά ελλιπείς και υποτυπώδεις ενέργειες των κρατικών και διεθνών φορέων για την αντιμετώπιση των οξέων προβλημάτων τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας από την αρχή της προσφυγικής κρίσης στάθηκε αλληλέγγυος στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου συμβάλλοντας στην έκκληση του για οικονομική βοήθεια.

Η πρωτοβουλία των μελών μας και μελών της ΕΙΝΑ να οργανώσει αποστολή αλληλεγγύης στην Λέσβο προσφέροντας στους πρόσφυγες ιατρική και όχι μόνο βοήθεια, μας κάνει υπερήφανους.

Μέχρι η ανθρωπότητα να φτάσει στο σημείο να μη χρησιμοποιεί τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τη διάλυση χωρών για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, όπλο μας πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά μας σε όσους υποφέρουν.

Αυτά τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στην περιοχή για αυτό καλούμε τα μέλη μας να συμπαρασταθούν στην ανθρωπιστική αυτή κρίση με όποιο τρόπο αυτοί επιλέξουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος               Ο Αντιπρόεδρος                    Ο Γραμματέας

 

 

Άννα Μαστοράκου       Γεώργιος Σκρουμπής         Γεώργιος   Πατριαρχέας

Δελτίο Τύπου-Το δράμα των προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο δεν έχει τελειωμό