Δελτίο Τύπου: Στήριξη ΙΣΠ στην απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στις 17-18-19 Σεπτεμβρίου του 2013

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Αρ. Πρωτ.: 7457/16-9-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει την τριήμερη απεργία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στις 17-18-19 Σεπτεμβρίου του 2013.

Επιτέλους πρέπει η πολιτεία να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και να επιλύσει άμεσα τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα των Νοσοκομείων που προκύπτουν από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τελικά την υποβάθμιση της λειτουργίας μονάδων, τμημάτων και κλινικών. 

Τα υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα προγράμματα εφημεριών και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό παρεμποδίζουν σοβαρά το ιατρικό έργο, και μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των νοσοκομειακών ιατρών.

Καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής απαξιωτική συμπεριφορά, απόπειρα εκφοβισμού και κάθε προσπάθεια άδικης ισοπεδωτικής επίθεσης στους ιατρούς από όπου και εάν προέρχεται.  Η πλειονότητα των νοσοκομειακών ιατρών, κακοπληρωμένοι και εξουθενωμένοι, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, προσπαθώντας να διασώσουν τη λειτουργία του Δημοσίου Συστήματος Υγείας της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΡΟΥΜΠΗΣ

 

Κοινοποίηση: ΠΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Δείτε το dελτίο τύπου σε PDF