Δελτίο Τύπου: Προσοχή σε “αγνώστου ταυτότητας” Κοινωνικά Ιατρεία

Αρ. Πρωτ.: 6439

Πάτρα: 17/6/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος των ανασφάλιστων συμπολιτών μας έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας – και κυρίως εθελοντές μέλη του – έχει επίσης στηρίξει ενεργά τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου ενηλίκων και παιδιατρικού κοινωνικού ιατρείου.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά εμφάνισης και λειτουργίας «αγνώστου ταυτότητας κοινωνικών ιατρείων», χωρίς να είναι ενήμερος για τη λειτουργία τους ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας και χωρίς να γνωρίζει ούτε την ταυτότητα αυτών που παρέχουν «ιατρικές» υπηρεσίες, ούτε το εάν τηρούνται στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την μη ελεγχόμενη λειτουργία τέτοιων, κατά δήλωσή τους, «κοινωνικών ιατρείων», που δεν έχουν καμία σχέση με την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε για την απόφαση της πολιτείας για δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο ΠΕΔΥ – και στη νοσοκομειακή περίθαλψη – η οποία κρίνεται ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και δίνει διέξοδο στο μεγάλο αυτό κοινωνικό και υγειονομικό πρόβλημα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Άννα   Μαστοράκου                                    Γεώργιος Σκρουμπής