Δελτίο τύπου – Παράνομη και εκβιαστική η εντολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για το λουκέτο στα πολυιατρεία τοιυ ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

 Αρ. Πρωτ.: 2030/14-2-2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη, καταχρηστική και πραξικοπηματική εντολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για άμεση παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, ενώ ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί ο νέος νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ΦΕΚ.

Έκπληκτοι ασθενείς που εξετάζονταν στα πολυϊατρεία ή ανέμεναν το ραντεβού και οι θεράποντες γιατροί, ενημερώθηκαν να παραδώσουν με το χαρακτήρα του επείγοντος τις μονάδες σε ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ εν ώρα πλήρους λειτουργίας !!

Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων προβλέπεται να γιγαντωθεί στο προσεχές διάστημα, διότι η εξυπηρέτησή τους από τους ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ έχει περιοριστεί λόγω του «πλαφόν» συνταγογράφησης φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων, παρόλη την αύξηση του ορίου επισκέψεων στις 400.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με πρόσφατη απόφασή του προτίθεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφαρμογής του «πλαφόν» συνταγογράφησης φαρμάκων και να διερευνήσει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα για διατάραξη της Δημόσιας Υγείας.

Καλούνται όλοι οι πολίτες ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι που έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ή λήψης της θεραπευτικής τους αγωγής να καταθέσουν αίτηση – δήλωση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                   Γεώργιος Σκρουμπής