Δελτίο τύπου ΙΣΠ: Απλήρωτες οι εφημερίες των ιατρών των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 9224/30-9-2015

Θέμα: Απλήρωτες οι εφημερίες των ιατρών των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του (29/9), συζήτησε το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης του και αποφάσισε ομόφωνα όπως καλέσει τη Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ:

 

  • Να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών που εκκρεμούν από το Β’ τρίμηνο του 2015, χωρίς καμία αναδρομική περικοπή στα προεγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών, καθώς αυτό επιτάσσει η κείμενη νομοθεσία.
  • Να ζητήσει άμεση αναπροσαρμογή των σχετικών κονδυλίων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ώστε να χρηματοδοτείται επαρκώς η λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
  • Να ασκήσει πίεση για νομοθετική επαναφορά της υπαγωγής των Κέντρων Υγείας στα νοσοκομεία αναφοράς τους καθώς η ένταξη τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες προκαλεί ανυπέρβλητες δυσλειτουργίες.
  • Να επιταχύνει τις διαδικασίες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την εξασφάλιση ασφαλούς και απρόσκοπτης καθημερινής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Το Δ.Σ. του ΙΣΠ επισημαίνει ότι η πολύμηνη αυτή στάση πληρωμών έχει προκαλέσει σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα στους εργαζόμενους ιατρούς και τονίζει ότι τα Κέντρα Υγείας -όπως και το ΕΣΥ-, λειτουργούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηριζόμενα στην υποαμειβόμενη εργασία ιατρών και λοιπού προσωπικού και αξιώνει την έμπρακτη αναγνώριση και το σεβασμό από πλευράς της Πολιτείας προς το πολύτιμο έργο τους.

 

Η Πρόεδρος                    Ο Αντιπρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου         Γεώργιος Σκρουμπής               Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Απλήρωτες οι εφημερίες των ιατρών των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ