Δελτίο τύπου: Αδιανόητη η στάση πληρωμών στις δεδουλευμένες εφημερίες των Νοσοκομειακών Ιατρών από το Νοέμβριο του 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 3912/21-4-2015

“Αδιανόητη η στάση πληρωμών στις δεδουλευμένες εφημερίες των Νοσοκομειακών Ιατρών από το Νοέμβριο του 2014”

Απλήρωτοι συνεχίζουν να είναι οι Νοσοκομειακοί ιατροί καθώς δεν έχουν ακόμη καταβληθεί οι δεδουλευμένες τους εφημερίες που εκκρεμούν από το Νοέμβριο του 2014, παρά την ύπαρξη σχετικών δεσμεύσεων από την πολιτική ηγεσία.

Η επιλεκτική πολύμηνη στάση πληρωμών των εφημεριών θεωρείται αδιανόητη καθώς αποτελεί δεδουλευμένη έμμισθη εργασία στο δημόσιο τομέα, και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια.

Το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των νοσοκομειακών ιατρών, ιδιαίτερα των ειδικευομένων που είναι οι πιο χαμηλόμισθοι και σκληρά εργαζόμενοι. Η απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος είναι τέτοια που δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των νέων ιατρών, οι οποίοι οδηγούνται στη «λύση» της παραίτησης από τις θέσεις τους και της μετανάστευσης σε άλλες χώρες. Πάνω από 10.000 νέοι ιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της έλλειψης προοπτικής και επαγγελματικής αποκατάστασης, στηρίζοντας τα συστήματα υγείας άλλων χωρών.

 Απαιτούμε αξιοπρέπεια στην άσκηση της ιατρικής και άμεση στήριξη των σκληρά εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος             Ο Αντιπρόεδρος          Ο Γραμματέας

 Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής  Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Αδιανόητη η στάση πληρωμών στις δεδουλευμένες εφημερίες των Νοσοκομειακών Ιατρών από το Νοέμβριο του 2014