Ανοιχτή επιστολή προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για τη συστηματική στάση πληρωμών από τον Οργανισμό

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.:  5981/28-7-2017

Προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

κ. Μπερσίμη Σωτήριο

 

Κε Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών διαμαρτύρεται έντονα για τη μεγάλη αργοπορία που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αποπληρωμή των πάγιων υποχρεώσεων του Οργανισμού, όσον αφορά τις τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς όσον αφορά τις επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργούνται απρόσκοπτα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι επισκέψεις του ληξιπρόθεσμου μηνός Φεβρουαρίου δεν έχουν ακόμη έγκριση πληρωμής, 20 ημέρες μετά την οριστικοποίησή τους, ενώ δεν έχει καν αρχίσει ο λογιστικός έλεγχος για τον ληξιπρόθεσμο Μάρτιο του 2017 για όλες τις κατηγορίες.

Με αυτούς τους ρυθμούς ο Οργανισμός θα εξοφλήσει μόνο τους 6 από τους 12 μήνες του 2017, σε μία στιγμή που υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις των ιδιωτικών ιατρείων λόγω ΕΦΚΑ, υπερφορολόγησης, κλπ όπου κατάσχεται το 60-70% των μηνιαίων αποδοχών τους.

Τέλος, παρά την παράταση της προθεσμίας απόδοσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν από το 2010 με τον υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 2195 Β’, τίποτε απολύτως δεν έχει δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παραμένουν οι ιατροί απλήρωτοι ενώ οι επαγγελματικές και βιοποριστικές υποχρεώσεις πιέζουν ασφυκτικά την εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

 Άννα Μαστοράκου   Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Ανοιχτή επιστολή προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για τη συστηματική στάση πληρωμών από τον Οργανισμό