1/2/2013 Επιστολή προς όλους τους παρόχους Π.Φ.Υ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

      α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών

          Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων

      β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών

      γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

   Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

   Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

Αθήνα, 01/02/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλους τους παρόχους Π.Φ.Υ.

    Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ιδιοκτήτες μονάδων Π.Φ.Υ.

   Σήμερα ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας που στόχο έχει να αποκαταστήσει την αδικία και να εξορθολογήσει  την ροή των πληρωμών , να  αποτρέψει το κούρεμα «με την ψιλή» και εξισώσει τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματα  με αυτά των άλλων παρόχων υγείας. Έχει ακόμη σκοπό να διαλαλήσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαστηριακοί Γιατροί και τα εργαστήρια είμαστε εδώ παρόντες και διεκδικούμε τα αυτονόητα.

   Είναι ένας αγώνας άνισος, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξουσία ανάλγητη , υποκριτική και για το λόγο αυτό αναξιόπιστη που μετέρχεται όλες τις μεθόδους προκειμένου να επιβάλει τα  σχέδια της χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς αναστολές, με ψέματα και μισές αλήθειες.

   Ο δικός μας αγώνας όμως στηρίζεται στο ορθό, το λογικό και κυρίως το δίκαιο, μία αρετή η οποία στις μέρες μας δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο αυτών που μας κυβερνούν οι οποίοι ανερυθρίαστα και υποκριτικά, την μία στιγμή συμφωνούν μαζί μας στις δίκαιες θέσεις μας και μόλις αποχωρούμε ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και πράττουν τα ακριβώς αντίθετα, κρυπτόμενοι ταυτόχρονα, γιατί δεν έχουν το θάρρος να μας αντικρύσουν.

    Γνωρίζουμε ότι όλες οι μάχες έχουν απώλειες, θα πρέπει όμως να τις αντέξουμε και με επιμονή  και υπομονή να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας, την επιβίωσή μας, τους ασθενείς μας , για να σωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και να περιφρουρηθεί το δικαίωμα πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικές Υπηρεσίες  Υγείας.

   Δεν πρέπει λιγοψυχήσουμε μπροστά στην μείωση των προσερχομένων που θα παρατηρηθεί τις πρώτες μέρες , είναι κάτι που το αναμένουμε και το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα αποκατασταθεί.  Εξάλλου αν αφήσουμε χωρίς να την ταρακουνήσουμε την νοσηρή αυτή κατάσταση που  ροκανίζει σιγά-σιγά και βασανιστικά τις οικονομικές μας αντοχές και διαταράσσει την ψυχική μας υγεία με τα βάρη που καθημερινά πέφτουν στους ώμους μας , όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως , άλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία και την καταστροφή.

   Συνεχίσουμε μαζί μας τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε.

   Ήρθε η ώρα για να σταθείτε  υπερήφανα και να κοιτάξετε στα μάτια  την οικογένειά σας που τόσα περιμένουν από εσάς.

Η Συντονιστική Επιτροπή