Σας κοινοποιούμε σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας σχετικά με την υποτροφία στη μνήμη της πνευμονολόγου Βάλιας Κεχαγιά. Η Βάλια Κεχαγιά ήταν μια νέα Ελληνίδα πνευμονολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής των Αθηνών η οποία από το 2004 εργάζονταν σε πνευμονολογικό τμήμα Νοσοκομείου του εξωτερικού, συμβάλλοντας και στην έρευνα της Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων ασθενών.

Η Βάλια Κεχαγιά πέθανε το καλοκαίρι του 2014 οπότε με πρωτοβουλία των συναδέλφων της και της οικογένειας της ξεκίνησε αυτή η υποτροφία η οποία παρέχεται σε νέους ιατρούς και συναφείς επαγγελματίες υγείας προκειμένου να εκπαιδευθούν στον τομέα της νοσηλείας και περίθαλψης ενηλίκων ασθενών με Κυστική Ίνωση. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας για την υποτροφία, ακόμα “τρέχει” και αφορά Έλληνες γιατρούς και επαγγελματίες υγείας με τον όρο της επιστροφής τους στη μονάδα υγείας από την οποία προέρχονται όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της εκπαίδευσης του στο εξωτερικό.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


http://www.ersnet.org/ers-funding/fellowships/short-term/new-ers-fellowship-in-memory-of-dr-valia-kechagia


Παρακαλούμε θερμά τους Έλληνες πνευμονολόγους, ιατρούς και επαγγελματίες υγείας που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να ασχοληθούν ενεργά με την νοσηλεία και περίθαλψη των ενηλίκων ασθενών με Κυστική Ίνωση να δηλώσουν υποψηφιότητα.