Πρόγραμμα Επιστημονικών Εκδηλώσεων Επιστημονικής Επιτροπής ‘Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center’ 2020-2021

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: Μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν συμμετοχή

‘Eνα ολοκληρωμένο, υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), κατάρτισε και υλοποιεί -με δωρεάν συμμετοχή- ακόμη μία χρονιά η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα στο πεδίο της υγείας που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στη χώρα μας, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια σε ιατρούς, αλλά και σε κάθε απασχολούμενο στον τομέα της υγείας.

Το πρόγραμμα για το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου 2021. Καλύπτει 34 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 68 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME – UEMS, και την αντίστοιχη έγκριση του Π.Ι.Σ., δίδονται σε κάθε συμμετέχοντα δύο (2) μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση καθενός από τα 34 σεμινάρια. Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση τη συμπλήρωση -ηλεκτρονικά- της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (και ώρα 13.30 – 15.30), διευκολύνοντας και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για τη συστηματική παρακολούθησή τους. Το πρόγραμμα του 2020-2021 θα μεταδίδεται και livestreaming, με τη δυνατότητα ερωτήσεων σε chat, καθώς και τη δυνατότητα για επικοινωνία και αξιολόγηση του προγράμματος ηλεκτρονικά. Έτσι είναι δυνατή η παρακολούθηση -και η μοριοδότηση- χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η φυσική παρουσία στο νοσηλευτικό κέντρο.

Από την πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης, άλλωστε, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center είχε εξασφαλίσει τη δυνατότητα συνέχισης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων διαδικτυακά, μέσω livestreaming, κερδίζοντας νέο κοινό από όλη τη χώρα, χωρίς να τίθεται πλέον ο περιορισμός της επιτόπιας συμμετοχής. Η συμμετοχή δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center θα είναι δυνατή όταν το επιτρέψουν οι συνεχώς αναθεωρούμενες ρυθμίσεις περί Covid-19.

«Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονα θέματα καθημερινού ιατρικού ενδιαφέροντος, με στόχο πάντα την ενημέρωση για τις εξελίξεις στην σύγχρονη ιατρική με την συμμετοχή ιατρών του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και της ευρύτερης ιατρικής κοινότητας, καταξιωμένους στους τομείς εξειδίκευσής τους. Τα θέματα προσεγγίζονται διεπιστημονικά, με τη συμμετοχή ανά θέμα διαφορετικών ειδικοτήτων, δίνοντας περισσότερο χρόνο και βαρύτητα για εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε έναν πιο διαδραστικό τρόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων», επισημαίνουν η αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερρίκος Ντυνάν, κα Ελισάβετ Χριστίνα Βερβεσού, και ο υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση δια ζώσης του εκάστοτε σεμιναρίου, καθώς και για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και κάθε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (υπεύθυνη κα Χρυσούλα Καϊτατζή), στο τηλ. 210.6972189 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected]

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μέσω του link που ακολουθεί:

https://www.dunant.gr/el/news/ekpaideusi/iatriki-ekpaideusi/programma-synexizomenis-iatrikis-ekpaidefsis/

Επίσης, κανείς να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις και συζητήσεις από τα παλαιότερα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εδώ: https://www.dunant.gr/el/sxetika-me-emas/media-gallery/moriodotoumena/

 

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ: Πρόγραμμα