Ελληνική Εταιρεία Ψηφιακής Ιατρικής

Αγαπητέ συνάδελφε,

Επιθυμούμε να σας ανακοινώσουμε ότι δραστηριοποιείται η νέα Επιστημονική Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Ψηφιακής Ιατρικής». Το προσωρινό Δ.Σ. της Εταιρείας έχει ως εξής:
Ιωάννης Λεκάκης
Πρόεδρος
Θεόδωρος Παπαϊωάννου
Αντιπρόεδρος
Σπυρίδων Γεώργας
Γραμματέας
Ιγνάτιος Οικονομίδης
Ταμίας
Δημήτριος Αλεξόπουλος
Μέλος
Κωνσταντίνος Θεολόγου
Μέλος
Μιχαήλ Κουτσιλιέρης
Μέλος
Όπως γνωρίζετε η Ψηφιακή Υγεία είναι ο κλάδος που ενσωματώνει τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες στην Ιατρική, τα συστήματα υγείας και την κοινωνία και καθιστά την Ιατρική περισσότερο «προσωπική». Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν την κινητή τηλεφωνία (m-Health), τεχνολογίες πληροφορικής στην Υγεία, φορητές συσκευές, ειδικούς sensors, τηλεϊατρική, παρακολούθηση από απόσταση κλπ. και αφορούν σχεδόν σε όλο το φάσμα της Ιατρικής π.χ. Καρδιολογία (αρρυθμίες, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια), Σακχαρώδης Διαβήτης, Απεικόνιση, Ογκολογία, Διαταραχή ύπνου κλπ.

Η ευρεία χρήση των νέων τεχνολογιών ψηφιακής υγείας αναμένεται να αλλάξει σε πολλές πλευρές την άσκηση της Ιατρικής επιστήμης και πιστεύουμε ότι η ίδρυσή της νέας Επιστημονικής Εταιρείας ήταν απαραίτητη για να συμβάλει στην ενημέρωση των Ελλήνων Ιατρών με στόχο τη σωστή υιοθέτηση των νέων αυτών τεχνολογιών. Η πρώτη εμφάνιση της νέας Εταιρείας προγραμματίζεται στις 7 Φεβρουαρίου 2019, με μια μικρή επιστημονική εκδήλωση, για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας για τη σωστή ενημέρωση των Ελλήνων Ιατρών.
Με εκτίμηση
Ι. Λεκάκης
Καθηγητής Καρδιολογίας
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής