18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
“Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων”
Τμήματα Χημείας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής
Πανεπιστήμιο Πατρών
20 Χρόνια ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” (1998-2018)
Ένα Πρόγραμμα Αριστείας
Χημεία, Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, 30-31/10/2017
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με κεντρικούς ομιλητές και τιμώμενα πρόσωπα τον Ακαδημαϊκό, κ. Χρήστο Ζερεφό και τον Καθηγητή Ιατρικής, κ. Γεώργιο Χρούσο.
Οι δύο σπουδαίοι Έλληνες Επιστήμονες σε μία συναρπαστική περιγραφή του ερευνητικού τους Έργου μίλησαν για την ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος και για τη σχέση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη Γενετική. Το Συνέδριο είχε διεπιστημονικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή Ερευνητών από τις Θετικές και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες https://goo.gl/5nHMWB.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, το οποίο προβάλλει το Πανεπιστήμιο και τη Χώρα μας διεθνώς. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διακεκριμένους Ομιλητές, τους νέους Ερευνητές και τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές μας προς τους οποίους και απευθυνόταν το Συνέδριο.
Στα links που ακολουθούν θα δείτε σε video τη διαδρομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” από την έναρξή του το 1998 μέχρι σήμερα καθώς και video της ΕΡΤ1 από το προηγούμενο Συνέδριο του Προγράμματος στις Σπέτσες το 2016 με Κεντρικό Ομιλητή τον James Watson. Τα δύο video προβλήθηκαν στην επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου.
Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής
Γιάννης Ματσούκας
Καθηγητής Χημείας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 18ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας
Professor of Chemistry
Professor, Department of Physiology & Pharmacology, University of Calgary, Canada
Professor, Centre for Chronic Disease Prevention and Management, College of Health and Biomedicine, University of Victoria, Australia
Former Head, Postgraduate Program “Medicinal Chemistry: Drug Discovery and Design”, University of Patras, Greece, 1997-2013
http://excellence.minedu.gov.gr/listing/106-graduateprogram