Αναγγελία έκδοσης νέου περιοδικού

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
Β’ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Διευθυντής: Λ.Κ.Μιχάλης

Αγαπητοί συνάδελφοι

με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το δεύτερο τεύχος του περιοδικού Continuing Cardiology Education που εκδίδει το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας είναι ήδη στο διαδίκτυο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/cce2.2016.2.issue-1/issuetoc.
Εναλλακτικά μπορείτε να εισέλθετε στο περιοδικο από το site του Ελληνικου Κολλεγίου Καρδιολογίας (www.greekcardiology.gr). Μολις μπείτε στην ιστοσελίδα κάνετε κλικ στις Εκδόσεις και θα σας οδηγήσει στο site του περιοδικού.

Πρόκειται για ένα εξολοκλήρου ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό περιοδικό που απευθύνεται σε όλους τους ειδικευόμενους και ειδικούς καρδιολόγους ενώ η πρόσβαση σ’ αυτό είναι δωρεάν. Το περιοδικό εκδίδεται κάθε τρεις μήνες, είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα και κάθε τεύχος του αναφέρεται σε μία ή δύο θεματολογίες. Υπεύθυνοι για την κάθε θεματολογία (guest editors) είναι διακεκριμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Καρδιολόγοι ενώ τα άρθρα όπως και η θεματολογία στο σύνολό της, στόχο έχουν να καλύψουν ολιστικά την εκπαιδευτική ύλη της Καρδιολογίας έτσι όπως αυτή αναγράφεται στο core curriculum για τον Γενικό Καρδιολόγο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Σημειώνεται ότι κάθε ένας που αποκτά πρόσβαση στο περιοδικό έχει τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού και στη συνέχεια, έχοντας διαβάσει τα άρθρα, να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνετε κλικ στο earn CME credits (κάτω από τα SPECIAL FEATURES της αρχικής σελίδας). Τα CME είναι accredited από το EBAC (European Board of Accreditation in Cardiology) και ο καθένας μπορεί να αποκτήσει 1 CME μετά από επιτυχημένη απάντηση 6 σχετικών ερωτήσεων.

Σας προσκαλώ, λοιπόν, να το διαβάσετε και να διασκεδάσετε ελέγχοντας τις γνώσεις σας. Κάθε σχόλιό σας σχετικό με την αναβάθμιση του περιοδικού είναι ευπρόσδεκτο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λάμπρος Κ. Μιχάλης 

Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Εκλεγείς Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας
Editor-in-Chief of Continuing Cardiology Education