Αίτημα για Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Ως εκπρόσωποι της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών και της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την καινούργια πρωτοβουλία  μας και σας καλούμε να την υποστηρίξετε, προσπερνώντας την όχληση που πιθανότατα να δημιουργήσουμε.

Με την παραπάνω σελίδα επιδιώκουμε να γνωστοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο και ευαισθητοποιημένο πολίτη την αναγκαιότητα εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι Εταιρείες νόσου Alzheimer στην Ελλάδα και παγκοσμίως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους με άνοια και στις οικογένειές τους εδώ και πολλά χρόνια, στηριζόμενοι στην υπάρχουσα επιστημονική γνώση και την πολυετή εμπειρία τους. Ως εκ τούτου γνωρίζουν κάλλιστα τις πολλαπλές και εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, λείπει αυτό το οποίο στις αναπτυγμένες χώρες θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Σ΄ αυτό το σοβαρό έλλειμμα στο χώρο της Υγείας έχουμε χρέος όλοι μας και με κάθε νόμιμο τρόπο να συμβάλλουμε στην αναπλήρωσή του.

 

 Σ΄ αυτή την προσπάθεια κρίνουμε απαραίτητη και τη δική σας συμβολή, για την αντιμετώπιση των βαρύτατων συνεπειών της νόσου.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο, συμπληρώστε το email, υπογράψτε με το όνομά σας και πατήσετε αποστολή.

Η συγκεκριμένη φόρμα αποστέλλεται αυτόματα, από τον κάθε παραλήπτη χωριστά και επώνυμα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, στους Υπουργούς της Κυβέρνησης, στους  Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής,  στους Περιφερειάρχες της Ελλάδας, στους Δημάρχους Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στους  προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών & Θεσσαλονίκης κ.α.

Στόχος μας είναι οι παραπάνω εκλεκτοί παραλήπτες να δεχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα, ώστε να δράσουν άμεσα.

Με εκτίμηση

Μάγδα Τσολάκη, MD, PhD, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αlzheimer

Παρασκευή Σακκά, MD, PhD, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών