Έρχεται το πρόγραμμα «δωρεάν επισκέψεις στο ΕΣΥ» για τους ανήμπορους!

Με ένα εισιτήριο θα μπορούν πολύ σύντομα να περνούν τις πύλες των δημοσίων νοσοκομείων οι ανασφάλιστοι καθώς και όσοι δε διαθέτουν πια ούτε τους βασικούς όρους για να ζήσουν.

Όπως επανέλαβε στη βουλή μέσω εγγράφου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δωρεάν θα μπορούν να πηγαίνουν στο ΕΣΥ για τα επόμενα δύο χρόνια φτωχοί και ανασφάλιστοι καθώς το υπουργείο Υγείας προωθεί διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας.

 Σύμφωνα με τα όσα επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, η πρόσβαση θα γίνεται μέσω εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας και θα καλύπτει 100.000 πολίτες ανά έτος για την περίοδο 2013-2014.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.
Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
 ΙΑΤROPEDIA