Ποιοι εκλέγονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών

24/01/2013  [09:55]

Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης ΚΙΠΑΝ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αναδείχθηκε χθες πρώτη δύναμη, στις εκλογές που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΔΕΠ, όσο και των αντιπροσώπων για το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΔΕΠ, της ΠΟΣΔΕΠ.

Στις κάλπες προσήλθαν 295 μέλη ΔΕΠ, από τα 700 περίπου που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα εξελέγησαν:

Για την ΠΟΣΔΕΠ.

*Από την ΚΙΠΑΝ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ πέντε , οι Χρήστος Μπούρας, Γ. Αλεξίου, Δ. Παπαϊωάννου, Γιατρού και Ιωσ. Μπουζάκης.
*Από τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας (που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανεξάρτητους της Αριστεράς) τέσσερις, οι Δ. Αναστασόπουλος, Γιωργ. Ανδρουλάκης, Ι. Ζαρκάδης και Γ. Ψαρράς.
*Από την ΑΣΚΕΥ, Την παράταξη που συγκροτούν μόνον μέλη ΔΕΠ της Σχολής Υγείας (Ιατρική Φαρμακευτική) και δεν είχαν πολιτική στήριξη 3, οι Χριστίνα Καλογεροπούλου, Γ. Σκρουμπής, Νικ. Μαστρονικολής
*Από τη ΔΗΠΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ 2, οι Νίκος Ασπράγκαθος και Αλέξανδρος Βανακάρας
*Από το ΑΔΙΚΙΑ, που είναι ανεξαρτητο 1 έδρα, ο Δημήτρης Ζώης .
Για την ΠΟΣΔΕΠ δεν εξελέγη κανένας υποψήφιος της Αριστερής Μεταρρύθμισης ΑΡΜΕ που υποστηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, και είναι μια από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ
Ψήφισαν 295 και έλαβαν: Η ΚΙΠΑΝ 3 έδρες, η Αριστερή Συσπείρωση 2 έδρες, η ΔΗΠΑΚ 2 έδρες, ηΑΡΜΕ 1 έδρα και η ΑΔΙΚΙΑ 1 έδρα.
Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γνωστοποιηθεί τα ονόματα των πανεπιστημιακών που εκλέγονται από κάθε παράταξη στο νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς η καταμέτρηση της σταυροδοσίας βρισκόταν σε εξέλιξη.
Να σημειωθεί πως στο απερχόμενο συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ είχε 2 έδρες η ΚΙΠΑΝ και 3 η Συσπείρωση. Χθες, η σχέση αυτή αναστράφηκε.
ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ
PELOP.GR