Εκδηλώσεις  του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ” για την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη, Πάτρα 13 & 14 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (WDD) δημιουργήθηκε το 1991 από την IDF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανησυχίες για την κλιμάκωση της απειλής για την υγεία που προκαλεί ο διαβήτης.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα που διαρκεί για ένα ή περισσότερα χρόνια. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη 2019 είναι η Οικογένεια και ο Διαβήτης.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη ,και έχοντας ως γνώμονα ότι η σωστή ενημέρωση είναι και η καλύτερη πρόληψη ,τον μήνα Νοέμβριο που είναι και ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ,έχουμε επιλέξει με διάφορους τρόπους να μεταδώσουμε αυτά τα μηνύματα.

Ήδη από αρχές Νοεμβρίου ,δύο αστικά λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών ,έχουν ενδυθεί με μηνύματα για το σακχαρώδη διαβήτη και την πρόληψή του, έτσι ώστε να διαδοθούν σε κάθε γωνιά της Πάτρας. Το Taxi Express Πάτρας ,στα τάμπλετ που διαθέτουν ,προβάλλεται spot ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2019 ,στις 13 Νοεμβρίου 2019 στην Αγορά Αργύρη στις 17:30 με την Ημερίδα Διαβήτης & Εγκυμοσύνη ,όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν γιαυτο το ιδιαίτερο θέμα που αφορά όλους ,και στις 14 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00-18:00 θα βρισκόμαστε στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου όπου θα ενημερώνουμε τους πολίτες για το Σακχαρώδη Διαβήτη και θα υπάρχουν και διαδραστικά παιχνίδια ενημέρωσης και Πρόληψης του.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για όλους.

Σας περιμένουμε όλους !!Ο Διαβήτης δεν κάνει Διακρίσεις ,μπορεί να συμβεί στον καθένα !!!Ενημερώσου Σωστά και αν έχει ήδη Διαβήτη ,μίλα ανοιχτά για αυτόν !!!

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής Πάτρας για την συνδιοργάνωση ,την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων –Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την Αιγίδα της εκδήλωσης ,τον Δήμο Πατρέων ,τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για την στήριξή τους και φυσικά τις φαρμακευτικές εταιρείες Novo Nordisk Hellas και Hemoglobe Hellas .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ