44ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 9-12 Μαΐου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής έχω τη τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω στο 44ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9-12 Μαΐου 2018 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Το συνέδριο αυτό έχει καθιερωθεί σε ετήσια βάση και αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός στα πλαίσια της συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Οι ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που συντελούνται σήμερα έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία. Είναι συνεπώς επιτακτικό καθήκον των ιατρών η ανάγκη για αποτελεσματική φροντίδα της υγείας των πολιτών. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τη μεγάλη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, η συνεχής εκπαίδευση όλων μας με σκοπό τη βελτίωση της επιστημονικής γνώσης, θα πρέπει να είναι ο κεντρικός μας στόχος. Η μεγάλη επιτυχία που παρουσίασαν στο προηγούμενο συνέδριο οι συνεδριάσεις με τις διαδραστικές παρουσιάσεις περιστατικών, καθώς επίσης και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού συναδέλφων στη πρακτική εξάσκηση σε προ- πλάσματα, μας δημιούργησε την ανάγκη για επανάληψη αυτού του είδους της εκπαίδευσης. Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες, στο πρόγραμμα θα υπάρξουν Κλινικά Φροντιστήρια, Σεμινάρια, Διαλέξεις, Στρογγυλά Τραπέζια και Διεταιρικές Συζητήσεις σε ενδιαφέροντα και αμφιλεγόμενα ιατρικά θέματα.

Πιστεύοντας απόλυτα ότι θα ανταποκριθείτε στη πρόσκλησή μας για συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια, σας καλώ όλους και όλες να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες αυτού του Συνεδρίου, με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλετε ουσιαστικά στην ανταλλαγή απόψεων και στην επικοινωνία πολλών ιατρικών ειδικοτήτων προς όφελος όλων μας.

Με τιμή
Καθηγητής Γρηγόριος Κουράκλης
Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Υποβολή Εργασιών

Κάθε περίληψη μπορεί να υποβάλεται μόνο με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

Ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας υποβολής που έχει δημιουργηθεί στο www.mednet.gr

Ταχυδρομικά (ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Μαιάνδρου 23, 115 28 Αθήνα)

Προσωπική κατάθεση στη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Μαιάνδρου 23, 115 28 Αθήνα)

Η κάθε περίληψη πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές σχετικά με την έκταση, τη γραμματοσειρά και τη δομή της. Για την επιτυχή υποβολή της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση της αντίστοιχης υπεύθυνης δήλωσης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγγραφή και υποβολή των περιλήψεων θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να δείτε το Ενημερωτικό Δελτίο πατήστε ΕΔΩ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
44ο ΕΠΙΣ 9-12 ΜΑΪΟΥ 2018

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 44ου ΕΠΙΣ περιλαμβάνει και φέτος πρακτικά σεμινάρια, με την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων.
Οι συμμετέχοντες με την βοήθεια σεναρίων βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος επιστήμονας υγείας.

  • Η παρακολούθηση είναι δωρεάν
  • Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος
  • Δηλώσεις συμμετοχής (αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, στοιχεία επικοινωνίας και το πρακτικό σεμινάριο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε) μέχρι 18 Απριλίου 2018 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected], [email protected]

Γραμματεια Συνεδρίου

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Μαιάνδρου 23, 115 28 Αθήνα,
τηλ.: 210 7211845, 210 7243161, fax: 210 7215082,
http://www.mednet.gr, e-mail: [email protected], [email protected]