25ο Πανελλήνιο Ρευματολογικό Συνέδριο, Αθήνα 8-11 Δεκεμβρίου 2016

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) προαναγγέλλει τη διεξαγωγή του 25ου Πανελληνίου Ρευματολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 8-11 Δεκεμβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Hilton.Το Συνέδριο απευθύνεται στους Έλληνες Ιατρούς και σε άλλους επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με τις ρευματικές παθήσεις ενώ έχουν προσκληθεί ως εμπειρογνώμονες ομιλητές επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει«Διαλέξεις»και «Στρογγυλά Τραπέζια», στα οποία θα παρουσιασθούν οι νέες γνώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, της Νεανικής Χρονίας Αρθρίτιδας, της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας, της Ψωριασικής Αρθρίτιδας και των Αυτοανόσων Συστηματικών Ρευματικών Νοσημάτων.

Ακόμα προγραμματίζεται η διεξαγωγή «Κλινικών Φροντιστηρίων»για το Μεταβολισμό των Οστών, την Οστεοαρθρίτιδα και την Ουρική αρθρίτιδα, τον Καρδιαγγειακό κίνδυνο, την Πνευμονική υπέρταση και την Αντιπηκτική θεραπεία στους ρευματοπαθείς και τέλος για το ρόλο του Ανοσολογικού εργαστηρίου και της Απλής ακτινογραφίας στη διάγνωση και παρακολούθηση των ρευματικών παθήσεων.

Περιλαμβάνονται ακόμα «Συναντήσεις με τον Ειδικό», σε μικρές ομάδες συνέδρων με προεγγραφές,σχετικά με τη Διαχείριση του χρόνιου πόνου, τη Χρήση της MRIστη διάγνωση και παρακολούθηση ρευματικών νοσημάτων, τη Συστηματική Σκληροδερμία, το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο καθώς και «Σεμινάρια» για τη χρήση των Υπερήχων στο μυοσκελετικό σύστημα και την εκμάθηση τεχνικών των αρθρικών και περιαρθρικών Εγχύσεων.

Προβλέπονται επίσης δορυφορικές εκδηλώσεις που εστιάζονται κυρίως στις νέες στοχευμένες ανοσοστροποποιητικές θεραπείες για τα ρευματικά νοσήματα.

Το Συνέδριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των Ελλήνων ερευνητών στιςρευματικές παθήσεις με την παρουσίαση προφορικών ανακοινώσεων σε ειδική συνεδρία καθώς και με την οργανωμένη περιήγηση στα posters, ενώ πρόκειται να βραβευθούν με χρηματικά ποσά οι καλύτερες εργασίες. Στην ιστοσελίδαwww.ere.gr είναι διαθέσιμη η Α΄ ανακοίνωσηγια την υποβολή των εργασιών μέχρι την 15/10/2016.

Πριν την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου πρόκειται να διεξαχθεί το 2οForum των Stakeholders για τη «Βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης των ρευματικών παθήσεων». Στο Forum συμμετέχουν εκτός από την ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, όλες οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι ασθενών με ρευματικές παθήσεις καθώς και άλλοι επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές κ.α.) καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Το Forumέχει στο κέντρο του ενδιαφέροντος την καταγραφή των προβλημάτων των ρευματοπαθών και τον προγραμματισμό της υλοποίησης του«Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις ρευματικές παθήσεις»για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου προγραμματίζεται η 1η Συνάντηση της Διεθνούς Εκδοτικής Ομάδας του επίσημου επιστημονικού περιοδικού της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ «MediterraneanJournalofRheumatology» με σκοπό την αναβάθμιση και την ένταξη του σε διεθνείς βάσεις δεδομένων.

Το 25ο Πανελλήνιο Ρευματολογικό Συνέδριο προσκαλούνται να το παρακολουθήσουν οι ιατροί και οι επιστήμονες υγείας όλων των ειδικοτήτων. Η ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ προσφέρει δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση του Συνεδρίου σε όλους τους ειδικευόμενους ιατρούς.

Η Γραμματεία του Συνεδρίου είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων:

DELTASKY CONGRESS & TOURS

Tel:210 6850550
Fax:210 6834333

@: [email protected]

Λεωφ. Εθνικής Αμύνης 39, 15669, Παπάγου