2η Πανελλήνια Επιστημονική Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής, Αθήνα 13-14 Απριλίου 2013

O MEDISYN – Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών, σε συνέχεια της περσινής πολύ επιτυχημένης Επιστημονικής Διημερίδας, οργανώνει την 2η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής στις 13 & 14 Απριλίου 2013 στην Αθήνα, στο HOTEL ROYAL OLYMPIC, σε μία προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων της υγείας πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.

Η θεματολογία της Επιστημονικής Διημερίδας  άπτεται ζητημάτων καθημερινής ιατρικής πρακτικής  και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: Αιματολογία, Προστατίτιδες, Εφηβική Γυναικολογία, Θυρεοειδής και Διερεύνηση Υπογονιμότητας.

Πεποίθηση των Εργαστηριακών Ιατρών – Μελών του MEDISYN είναι πως η Εργαστηριακή Ιατρική χρειάζεται σήμερα, ακόμα περισσότερο, τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και πως  η ενσωμάτωση νέας γνώσης απαιτεί την ενίσχυση ενός μηχανισμού επικοινωνίας και συνεργασίας.

Οι  ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα στο χώρο της υγείας και της κοινωνίας γενικότερα, καλύπτονται μόνο σε περιβάλλον φροντίδας, από επιστήμονες με κοινή γλώσσα και αντίληψη ως προς την παροχή υψηλού επιπέδου εργαστηριακών υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας MEDISYN κα Κουσκούνη Ευαγγελία (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, Επιστημονική Σύμβουλος MEDISYN) «η Επιστημονική Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής  φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εργαστηριακών και κλινικών ειδικοτήτων».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συνολική διοργάνωση της Επιστημονικής Διημερίδας Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής του MEDISYN μπορείτε να δείτε στο www.medisyn.eu