1η Ημερίδα Παιδιατρικής Διατροφής με θέμα: “Διατροφή στα παιδιά: Επίκαιρα θέματα”, Αθήνα 1 Απριλίου 2017
Με χαρά  σας προσκαλούμε στην 1η Ημερίδα Διατροφής που διοργανώνει η Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής. Η ιδέα της παρούσας ημερίδας προέκυψε από την ανάγκη να απαντήσουμε σε σημαντικά και πάντα επίκαιρα ερωτήματα στον τομέα της διατροφής.

Η σωστή διατροφή εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους, του παιδιού και του εφήβου, συμβάλλει στην πρόληψη νοσημάτων κατά την ενήλικο ζωή και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων. Στην ημερίδα αυτή στόχος είναι να ενημερωθεί ο παιδίατρος για τις ιδιαιτερότητες της διατροφής σε διάφορες ηλικιακές περιόδους και ειδικές καταστάσεις, τις επιπτώσεις της ανεπάρκειας αλλά και του πλεονάσματος θρεπτικών συστατικών σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, ενισχύοντας το ρόλο του παιδιάτρου ως βασικού συντελεστή στην πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών αλλά κυρίως στην ανάπτυξη σωστών διατροφικών συνηθειών για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Ελπίζουμε τα νέα δεδομένα που θα παρατεθούν και η συζήτηση που θα ακολουθήσει να συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της ημερίδας.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του ΔΣ ΕΕΠΓΗΔ

Η Πρόεδρος

Μαρία Φωτουλάκη

Η γραμματέας

Αίγλη Ζέλλο