Ημερίδα με θέμα “Εμβόλια. Μύθοι και αλήθειες”, Καλαμάτα 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Εμβόλια. Μύθοι και αλήθειες” το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Εμβόλια-Μύθοι και αλήθειες Φυλλάδιο

Τα πρώτα εμβόλια ανακαλύφθηκαν από το 18ο αιώνα με βάση τα πειράματα του Άγγλου ιατρού  Edward Jenner που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της θανατηφόρου ευλογιάς  και του Louis Pasteur που πειραματίστηκε με το εμβόλιο του άνθρακα και της λύσσας,

Η πραγματική επανάσταση έγινε στα τέλη του 19ου αιώνα και τον 20ό αιώνα με την παραγωγή πολλών και διαφορετικών εμβολίων και την καθιέρωση προγραμμάτων εθνικού εμβολιασμού σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο.

Εντούτοις, παρά τη μεγάλη ιστορία των εμβολίων εδώ και δεκαετίες και τις χιλιάδες μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς, πολλά ερωτήματα παραμένουν και ανακυκλώνονται.

  • Είναι ασφαλή τα εμβόλια;
  • Είναι απαραίτητα;
  • Ποια εμβόλια είναι προαιρετικά;
  • Γιατί κάποια εμβόλια, ενώ δεν ανήκουν στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού, συνιστώνται από τους  παιδιάτρους;

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας για το μείζον και εν μέρει αμφιλεγόμενο αυτό θέμα. Ο στόχος μας είναι να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις από τον διεθνούς φήμης Καλαματιανό Καθηγητή Παιδιατρικής κον  Ανδρέα Κωνσταντόπουλο.  Ταυτόχρονα , ο ειδικός του διαδικτύου κος Θάνος Επαχτίτης, θα μας ενημερώσει για τις παγίδες που κρύβει το αχανές ιντερνέτ και τις δυσκολίες στην ανεύρεση αξιόπιστων πληροφοριών.